Lukija: ”Maaseudun asujien jatkuva elinolojen heikentämistavoite ei paranna nimeksikään ilmastotavoitetta”

Viljapelto. Kuvituskuva Pixabay.

Jukka Tuori kirjoitti taas tärkeää asiaa punavihreän ”poliisiministeri” Ohisalon esiintymisistä. Ohisalon sanomiset, tekemiset ja esiintymiset ihmetyttävät maaseudun kansaa, jota hän tuntuu pitävän ”päähänpotkittavien” asemassa toistuvasti.

On hieno asia, kun siihen puututaan jotta tuo aivan suhteettomaksi muuttunut punavihreiden vääristely saataisiin paljastettua ja todellinen asioiden tila Suomen osalta tuotua esiin.

Ohisalon ja hänen ”hengenheimolaistensa” innon pitäisi kohdentua tuonne Kiinan, Intian ja USA:n suuntaan mikäli he tosissaan haluavat auttaa koko maapallon ilmastokysymyksessä.

Tuollainen maaseudun asujien jatkuva elinolojen heikentämistavoite ei paranna nimeksikään ilmastotavoitetta, ei vaikka koko Suomen osuus (reilu 0,1 %), joka on täysin mitätön saataisiin nollaan.

Punavihreiden selvänä tavoitteena tuntuukin olevan vain eripuran kylväminen maaseudun eläjien ja kaupungien ”kravattiköyhälistön” välille. Uskon ja ainakin toivon, että jo seuraavissa vaaleissa vihreät kokevat sen romahduksen, joka tuollaisilla puheilla ja teoilla on odotettavissa sillä ei noilla ulostuloilla voi pitkään suomalaisia höynäyttää.

Luulisi, että ajattelevat kaupunkilaisetkin ymmärtäisivät mikä ero on 0,1% ja 100%:n välillä vai odottavatko esim. helsinkiläiset uusia Mannerheimintien sulkemisia yms., mitkä tuntuvat olevat Ohisalon suojeluksessa paremmin kuin oma elintarvikkeiden tuotanto?

Ihmetyttää sekin, miten kepu ja SDP antavat vedättää itseään näin pitkään, kommunistien tavoitteet kyllä ymmärrän sillä heillähän on edelleen, käsittääkseni, yhtenä tavoitteena yhteiskuntarauhan järkyttäminen tavalla tai toisella ja siihenhän nuo Ohisalon tekemiset ovat oiva lisä.

Markku Mäkelä
Säkylä

Tuorin kirjoitus: Maatalousasioista on tullut poliitikkojen kansanhuvia – Suomessa harjoitetaan pelotteluviestintää

  • Mullikuhnuri

    Tuo Suomen pienen osuus saasteista on aika väsynyt tekosyy vältellä ilmastonmuutosta vähentäviä tekoja. Samaa tekosyytä voi jokainen valtio käyttää: eihän Kiinakaan estä ilmaston lämpenemistä, jos se yksin lopettaa vaikka kokonaan fossiilisten polttoaineiden käyttönsä. He voivat perustella tuhoisaa toimintaansa sanoen ”mutta kun USA ei lopeta öljyn porausta ja hiilen louhintaa”. Ja päinvastoin. Jokainen valtio voi vedota toimettomuudessaan siihen, että joku toinen saastuttaja ei tee riittävän vaikuttavia tekoja maapallon eteen. Tarvitaan kaikkien valtioiden yhteistyötä. Jos EU tekee kaikkensa minimoidakseen hiilidioksidipäästöt, sillä on voimaa painostaa Kiinaa mukaan talkoisiin maapallon elinkelpoisena säilyttämiseksi.
    Mutta jottei totuus unohtuisi: Kiina on johtava aurinkosähkövoimaloiden rakentaja. Heidän syrjäseutunsa hyppää kokonaan lankaverkkoon perustuvan sähkönsiirron kauden yli paikalliseen sähköntuotantoon aurinkopaneelein ja tuulivoimalla. Sama kehitys on käynnissä myös Afrikassa. Lähes kaikki Suomessa asennettavat aurinkopaneelit valmistetaan Kiinassa juuri siksi, että muualla maailmassa ollaan jäljessä tässä kehityksessä.

    • Markku Mäkelä

      Ymmärrän hyvin, ettei Mullikuhnurin kannanotoilla käytetä omaa nimeä varsinkaan jos vielä on samoilla linjoilla ”Ohosalon” kanssa. Odottaisin kuitenkin, että maaseudun asujien toistuva elinolojen heikentäminen punavihreiden toimesta saisi häneltäkin jonkinlaista järkevää kannanottoa ja mielipiteen ilmaisua omallakin nimellä ;-O

Kommentointi ei ole käytössä.