Tyrwää Show tulee taas! – Harri Kulmala lupaa koronavapaan esityksen: “Toivotaan, ettei tulisi viime hetken rajoituksia”

Tyrwää Show’ssa tyrvääläinen nais-oletettu (Kati Saukola) lähestyy varoen mies-oletettua (Jarkko Mäkipää). Kertojana Harri Kulmala. Arkistokuva.

Tulosa Vammalan Teatterisa marras-joulukuusa. Jaa mikä? No Tyrwää Show!

Sketsileikki loppui vuosi takaperin lyhyeen koronarajoitusten typistettyä näytöskauden viiteen esitykseen, mutta marraskuussa tärähtää taas.

”Viime vuonna ei ehditty edes vauhtiin päästä, mutta nyt yritetään tuoda taas iloa ihmisten elämään”, tuumaa show’n käsikirjoittaja ja ohjaaja Harri Kulmala.

Tyrwää Show saa ensi iltansa Raivion teatteritalolla perjantaina 12. marraskuuta ja ilottelu jatkuu yli joulukuun puolivälin. Esityksiä on tänä vuonna enemmän kuin aiemmin. Kulmalan mukaan siihen on monta syytä.

”Yksi asia on tietysti koronan kurittama talous; useammalla näytöksellä saadaan paikattua 1,5 vuoden taukoa esityksistä. Toisaalta nyt saadaan väljyyttä katsomoon, kun katsojilla on enemmän varaa valita itselleen sopiva ajankohta.”

Viime vuoden parhaat palat käyttöön

Mistä vitsiä tänä vuonna väännetään? Se on vielä vähän vaiheessa, Harri Kulmala tunnustaa.

”Suunnittelu aloitetaan aina ajoissa, jo tammikuussa, mutta lokakuussa sitten mietitään että mitäs tällä kertaa. Tilanne on siis tuttu, ja joka kerta on jotain keksitty. Viime hetken paniikki tuntuu olevan paras muusa meille”, mies naurahtaa.

Viime vuodelta hyödynnetään parhaat palat, sillä kovin moni ei esityksestä päässyt nauttimaan. Koronavitsejä yleisön on turha odottaa. Kulmala kertoo teatterin väen olevan perin juurin kyllästynyt aiheeseen.

”Olemme väsyneitä. Meillä on porukassa sairaanhoitajia, joille viimeinen reilu vuosi on ollut todella raskas. Luvassa on koronavapaa esitys, toivottavasti kaikella tapaa”, mies mainostaa.

Konkareita ja uusia kasvoja

Tyrwää Show vuosimallia 2021 vedetään läpi kuuden näyttelijän voimin. Mieskolmikko – Jarkko Mäkipää, Teemu Mäkelä ja Harri Kulmala – on kutitellut katsojien nauruhermoja jo vuosia. Naistrioon kuuluvat Karita Pyhälahti sekä Minna Virta ja Ilona Lampilahti.

”Karita on ollut Tyrwää Show’ssa jo parina vuonna, Minna ja Ilona on nähty tällä lavalla aiemmin Oppineissa naisissa”, taustoittaa Kulmala.

Koronarajoitukset ovat poistuneet niin, että saliin saadaan ottaa tupa täyteen. Paikkoja on reilut 130. Kasvomaskisuositus on yhä voimassa.

”Nyt pidetään peukkuja, ettei ehtisi tulla uusia rajoituksia.”

Tyrwää Show’n ensi ilta Vammalan Teatterissa pe 12.11. klo 19. Viimeinen näytös pe 18.12. Keskiviikon 17.11. näytös on jo myyty loppuun.

Jätä kommentti