“Voisiko perumisen vielä perua?” – Vanhan ajan joulumarkkinoiden jääminen koronan jalkoihin kaivelee lukijaa

Vanhan ajan joulumarkkinat on järjestetty Pukstaavin pihapiirissä. Arkistokuva.

Miksi Vanhan ajan joulumarkkinat peruttiin, kysyy pettynyt Alueviestin lukija.

“Avin rajoitukset eivät koske myyjäisiä tai markkinatapahtumia, joissa kierrellään myyntipöytien ääressä. Tuliko koronasta vain tekosyy, jotta ei tarvinnut kääriä hihoja ja alkaa järjestellä tapahtumaa? Voisiko perumisen vielä perua?” hän viestittää toimitukseen.

Lukija ehdottaa, että sisätiloihin suunniteltu ohjelma ja myyntipöydät jätettäisiin pois ja keskityttäisiin ulkotapahtumaan.

“Markkinoilla on ollut niin ihanaa ja tunnelmallista!”

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Anniina Knuutila ja Sastamalan elinkeinopalveluiden matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt vastaavat lukijan kysymykseen sähköpostitse.

Heidän mukaansa Vanhan ajan joulumarkkinoiden tapahtumajärjestelyt olivat jo pitkällä, mutta Pirkanmaan heikentynyt koronatilanne pakotti arvioimaan tilannetta uudelleen.

“Vuonna 2019 joulumarkkinoiden aikana Pukstaavissa ja Sastamalan seudun museossa vieraili 955 henkilöä, joten tapahtumaan oli odotettavissa suuri kävijämäärä.”

Knuutilan ja Herrero Vidfeltin mukaan pelkän ulkotapahtuman järjestäminen ei tuntunut järkevältä, sillä myyntipaikoista valtaosa on sijainnut sisätiloissa ja markkinavieraat ovat perinteisesti kiertäneet myös Kirjakorttelin museoissa ja kahvilassa.

“Epidemiatilanteesta johtuen emme valitettavasti voi taata turvallista – ruuhkatonta – vierailua, joten tarkan harkinnan jälkeen päädyimme perumaan tapahtuman.”

Joulumarkkinoiden valitettavasta peruuntumisesta huolimatta joulutunnelma saapuu Kirjakortteliin, ja museoiden, museokaupan sekä kahvilan palvelut ovat auki normaalisti.

“Toivomme, että ihmiset löytävät tiensä myös paikkakunnan pienempien markkinoiden ääreen eri puolille Sastamalaa sekä ostoksille paikallisiin liikkeisiin.”

Jätä kommentti