Funkkistalon galleriassa on kesä talven keskellä – “Kesä tuo kuvioon lempeää lämpöä ja inhimillisyyttä”

Mira Piitulaisen Kuulas-työ.

Hämeenkyröläisen kuvataiteilija Mira Piitulaisen Kesänajattelija-näyttely vie katsojan keskelle eksoottista kesää. Tutustuminen värikkäisiin akryylimaalauksiin on kuin vierailu salaiseen puutarhaan keskellä vuoden pimeintä aikaa.

Taiteilijalle itselleen kesänajattelu on jo lapsuudenkodista opittu tapa päästä yli mieltä painaneista asioista. Vuosien varrella kesästä on muodostunut Piitulaiselle mielentila, johon kuuluu huolettomuus, rentous ja omanlainen tunnelma. Nämä teemat ovat aistittavissa myös hänen teoksissaan.

”Kesänajattelu elämänfilosofiana ei pyri kieltämään ikäviä tai haastavia ajatuksia ja tunteita, mutta sen kautta on mahdollista ottaa hieman etäisyyttä asioihin. Etäisyys on mittasuhteuttamista ja ratkaisun löytymistä. Kesä tuo kuvioon lempeää lämpöä ja inhimillisyyttä vuodenajasta riippumatta. Olen ylpeä ja iloinen, että sain saatella juuri tämän näyttelyn upeaan ja pieteetillä viimeisteltyyn Funkkistaloon”, Piitulainen kiteyttää.

Tämän työn nimi on Elokuu.

Mira Piitulaiselle Funkkistalon gallerian näyttely on ensimmäinen laajempi yksityisnäyttely, joka sinetöi myös yhden aikakauden. Takana ovat kuvataiteen opinnot Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja pitkään jatkunut ura kuvittajana ja yrittäjänä. Piitulainen valmistuu keväällä, mutta suunnittelee jatkavansa kohti taiteen maisterin tutkintoa.

Kesänajattelija-näyttely koostuu 27 Piitulaisen uusimmasta teoksesta. Lisäsi galleriassa on esillä aikaisempia sekatekniikalla toteutettuja teoksia. Näyttely on esillä Funkkistalon kellaritason galleriassa sunnuntaihin 9.1.2022 asti.

Galleria on avoinna Funkkistalon aukioloaikojen mukaisesti ja sinne on maksuton sisäänpääsy. Kulku galleriaan on esteetön.

Mira Piitulainen on hämeenkyröläinen kuvataiteilija.

Jätä kommentti