Töitä, terveyttä, opiskelupaikkaa, helpotusta koronatilanteeseen – Kysyimme, mitä ihmiset toivovat alkaneelta vuodelta 2022?

Iida Tuomi ja Mökö, Vammala: ”Toivon ja odotan, että saisin tänä vuonna opiskelupaikan. Aion hakea kevään yhteishaussa rakennusinsinöörin opintoihin Tampereelle. Lisäksi toiveissa on paljon yhteistä aikaa ja puuhailua Mökö-pennun kanssa. Mökö itse taitaa toivoa paljon ulkoilua ja uusia koiratuttavuuksia.”
Timo Jokinen, Karkku: ”Toiveissa on, että koronasta päästäisiin jo vihdoin. Omaan henkilökohtaiseen elämääni pandemia ei ole liiemmin vaikuttanut, mutta nuorten puolesta harmittaa, kun huvit ovat vähissä. Mitään suurempia odotuksia ei ole, kun pyöreitä vuosia täytin jo viime vuonna ja lapsenlapsikin siunaantui. Tavalliseen arkeen, töihin ja terveyteen, olisin tyytyväinen.”
Veera Inkiläinen, Vammala: ”Parin viime vuoden perusteella odotukset eivät tässä kohtaa ole kovin korkealla, sillä koronatilanne näyttää jatkuvan ennallaan. Itselläni on riittänyt töitä, mutta tuttuja työskentelee sellaisilla aloilla, joihin rajoitukset ovat purreet. Heidän puolestaan toivoisin, että elämä normalisoituisi. Ja omasta puolestani odotan, että vihdoin pääsisin Norjaan, kun viime vuodelle suunniteltu reissu peruuntui rajojen sulkeuduttua.”
Tomi Aaltonen, Vammala: ”Kun nyt terveenä pysyisi, siinä kai se suurin toive. Pari viime vuotta meni rakennusprojektin kimpussa, joten vapaa-aika oli vähissä. Nyt ajattelin, että uuden vuoden kunniaksi voisin aloittaa jonkin harrastuksen, mutta paikat ovat kiinni. Kaikenlainen elämän normalisoituminen olisi kyllä iso toive. Onneksi töissä on saanut käydä koko ajan.”
Jenna Hakuni, Huittinen: ”Toivon terveyttä ja positiivista ilmapiiriä. Viime aikoina keskustelu on kääntynyt kovin negatiiviseksi ja tämän soisin muuttuvan. Olisi mukavaa, jos hyväntahtoisuus lisääntyisi ja asioissa koitettaisiin nähdä ne positiiviset puolet. Suuria suunnitelmia tämäkään vuosi ei pidä sisällään, katsotaan sitten loppuvuonna, jos sinne uskaltaisi jo miettiä vähän enemmän jotain.”
Pasi Palonen, Lempäälä: ”En ole asettanut uudelle vuodelle mitään suurempia toiveita tai tavoitteita. Nykyään ei oikein osaa suunnitella mitään, kun kahden viime vuoden aikana kaikki suunnitelmat on joutunut perumaan. Korona on pitänyt työrintamalla kiireisenä ja kiire saisi jatkua myös tänä vuonna, se tekee hyvää kukkarolle.”