Pirkanmaan kulttuurirahaston apurahahaku alkaa – Sastamalaan viime vuonna yli 40 000 euroa

Arkistokuvassa Kiikan Torvisoittokunnan soittajia.

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston apurahahaku alkaa. Apurahat ovat haettavina kuukauden päivät 10. tammikuuta alkaen.

Rahasto myöntää apurahoja taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön. Vuonna 2022 rahaa on jaossa yhteensä 1 360 000 euroa.

”Tuemme etenkin oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä, eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia sekä lähikulttuuria”, Pirkanmaan Kulttuurirahastosta kerrotaan.

Pirkanmaan rahasto tukee pieniä ja suuria hankkeita. Viime vuosina apurahojen koko on vaihdellut 2 000 eurosta 130 000 euroon. Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti pirkanmaalaisen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta. Apurahan saajat julkistetaan toukokuussa.

Vuonna 2021 apurahoista 42 000 euroa tuli Sastamalaan.

Kiikan Torvisoittokunta yhdistys ry:lle myönnettiin yleisrahastosta 3 000 euroa satavuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen sekä torvisoittoharrastuksen kehittämiseen.

Lisäksi Anu-Riikka Lampinen sai sanattoman kuvakirjan kuvittamiseen yleisrahastosta 13 000 euroa ja Jukka Nousiainen taiteelliseen työskentelyyn sekä levyn tuottamiseen 26 000 euroa yleisrahastosta.