AluevaalitMinna Isotalo

Puolueet kampanjoivat terveysturvallisesti Sastamalassakin – Luvassa Teams-tapahtumia ja bussi-striimiä

Puolueet kampanjoivat terveysturvallisesti Sastamalassakin – Luvassa Teams-tapahtumia ja bussi-striimiä

Koronatilanteen heikentymisen vuoksi perinteisiä vaalitoreja tarjoiluineen tuskin järjestetään. Sastamalan Perussuomalaiset tarjoilivat kahvia ja makkaraa kuntavaalien aikaan vuonna 2017. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Koronaviruspandemian jälleen jyllätessä voimallisemmin joutunevat puolueet luopumaan perinteisistä vaalitoritapahtumista. Tai ainakaan aluehallintovirastot eivät suosittele juoma- ja ruokatarjoiluja järjestettäväksi edes ulkona, jotta samaan paikkaan mahdollisesti kokoontuvat ihmiset pitäisivät maskia kasvoillaan koko ajan.

Sastamalassa kokoomus tiedottaa käyvänsä kampanjaa terveysnäkökohdat edellä.

“Tämän hetken tautitilanteessa minkäänlainen fyysisten kontaktien lisääminen edes tärkeän vaalikampanjoinnin nimissä ei tunnu oikealle tai sopivalle”, sanoo Sastamalan Kokoomuksen vaalipäällikkö Leena Palomäki.

Aluevaalit ovat uudet vaalit ja monipuoliselle keskustelulle hyvinvointialueen asioista on kovaa kysyntää. Ehdokkaat tapaavat äänestäjiä nyt muilla keinoilla kuin kahvikupin äärellä.

“Toivomme vilkasta puhelin-, sähköposti- ja someliikennettä puolin ja toisin. Jatkamme myös Teamsissa kaikille avoimia keskusteluja hyvinvointialueen teemoista”, Leena Palomäki listaa.

Kokoomuksen tiedotteen mukaan Pirkanmaalla puolueet ovat piiritasollakin sopineet, että erillisiä vaalitoreja ei järjestetä. Näin halutaan varmistaa turvallinen kampanjointi ja suitsia viruksen leviämistä epävarmassa tilanteessa.

Sastamalassa myös sosialidemokraatit suunnittelevat etäyhteyksin järjestettävää keskustelutilaisuutta aluevaalien teemoihin liittyen. Vaalipäällikkö Leevi Karisalmen mukaan tarkoituksena on tarjota äänestäjille mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin ja esittää heille kysymyksiä.

Pirkanmaan Vihreät puolestaan toteuttavat bussikiertueen, jonka aikana striimataan bussista keskusteluja ehdokkaiden kanssa eri puolilta Pirkanmaata.

Huomenna lauantaina 8. tammikuuta kiertue pysähtyy tekemään striimiä Pukstaavin edustalla kello 9.40. Sastamalan striimissä on mukana puolueen sastamalalaisehdokas Eveliina Asikainen.

  • avatar harriheikkonen

    On se hyvä että järkeä lykätään ylhäältäpäin!
    Pariviikkoa sitten ihmettelin ääneen torilla kun ainoallakaan puolueella ei maskeja näkynyt?
    Huusipa yksi ääniharava perään että eI tarvii käyttää.
    Onneksi vaalikansaa ei ollut enempää liikkeellä kuin normaalisti. Arviolta 7 henkilöä.

Kommentointi ei ole käytössä.

css.php