Sastamalassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Lily: ”Menestys mallimaailmassa on aina kovan työn tulosta”

Lily Korpela on tavoitellut mallin uraa määrätietoisesti. Tänä keväänä hän kirjoittaa ylioppilaaksi Tampereella. Kuva: Kotialbumi.

Menestys mallimaailmassa on aina kovan työn tulosta, sanoo Lily Korpela. 18-vuotias Korpela tietää mistä puhuu, sillä hän kertoo aloittaneensa mallin uransa jo 13-vuotiaana.

”Aloin kouluttautua hyvissä ajoin ja keräsin kokemusta kaikesta mahdollisesta, jotta sain tarpeeksi varmuutta. Olen tehnyt kovasti töitä tämän vähän päälle viiden vuoden ajan. Menestykseen vaikuttaa paljon oma aktiivisuus ja motivaatio.”

Määrätietoisesta työstä on ollut hyötyä, sillä viime vuosi oli Sastamalassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneelle Korpelalle varsin menestyksekäs. Ensin nuori nainen valittiin yleisön suosikiksi Miss Supranational Finland -kilpailussa.

”Lähdin mukaan kisaan neljä kuukautta muita myöhemmin, mutta tulin valituksi yleisön suosikiksi yli tuhannella äänellä neljästä tuhannesta.”

Seuraavaksi Korpela valittiin Suomen edustajaksi kansainväliseen Miss Tourism International -kilpailuun, jossa hän sijoittui toiseksi ja voitti Miss Tourism Queen of the Year International -tittelin.

Keväällä edessä on Pariisin matka. ”Lähden European Model Showcase -tapahtumaan hakemaan kansainvälisen tason mallisopimusta itselleni”, Lily Korpela kertoo.

Lily Korpela on kotoisin Tampereelta, mutta on viettänyt kouluvuotensa Sastamalassa. Ala-asteen hän kävi Muistolan koulussa ja yläasteen Sylväällä.

”Hankin Tampereelta asunnon jo Sylvään aikana ja asuin siellä viikonloppuisin. Kun pääsin yläasteelta, muutin Tampereelle kokonaan. Vierailen Sastamalassa silloin tällöin, kun aika riittää.”

Lapsuuttaan Sastamalassa Korpela kuvailee mukavaksi. Hän kertoo viettäneensä paljon aikaa isovanhemmillaan ja harrastaneensa laulamista Laulukoulu Prestossa.

”Sastamalassa on mukavan rauhallista ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Laulamista en enää harrasta kuin omaksi ilokseni, sillä urheilu vei minut mennessään.”

Korpela kertoo urheilevansa tällä hetkellä Team Balanced Body fitness -joukkueessa harrastemielessä.

”Treenaaminen on todella tärkeää mallin urani kannalta ja vie minua siinä eteenpäin.”

Miss Tourism International -kilpailun toinen sija toi Lilylle Miss Tourism Queen of the Year International -tittelin.

Parhaillaan nuori nainen valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin tarkoituksenaan painaa ylioppilaslakki päähänsä keväällä.

”Valmistun musiikkiteatterilinjalta ja lukioni on kirjoituksia vaille valmis. Käyn töissä Tampereen Stockmannilla, mikä onkin todella mieleistä, sillä tykkään työskennellä muodin parissa. On mukava inspiroida ihmisiä.”

Tulevaisuudessa Korpela haluaisi fysioterapeutiksi ja lentoemännäksi. Tarkoituksena on myös luoda kansainvälistä uraa mallimaailmassa.

Entä kauneuskilpailut, onko Lily Korpelalla jonkinlaisia tavoitteita niiden suhteen?

”Seuraavaksi tavoitteenani on lähteä voittamaan Miss Supranational Finland -kilpailun kirkkain kruunu. Sen jälkeen tähtäimessäni ovat Miss Suomi- ja Miss Universe -kilpailut.

Keväällä olen lähdössä Pariisiin European Model Showcase -tapahtumaan hakemaan kansainvälisen tason mallisopimusta itselleni”, Korpela toteaa.