“Sylvi” vankisti akkavaltaa Katja ja Tuukka Tulirinnan perheessä – Sastamalan vuoden ensimmäinen vauva putkahti maailmaan perjantaina

Sastamalan vuoden ensimmäisellä vauvalla, “Sylvi” Tulirinnalla, riittää hoivaajia neljässä isosisaruksessa. Kuvassa Sisu (vas.), Matilda ja Vilma. Esikoinen Aada oli kuvanottohetkellä koulussa. Kuva: Tuukka Tulirinta.

Sastamalan vuoden 2022 ensimmäinen vauva on syntynyt. Perjantaina 7. tammikuuta Taysissa päivänvalon nähnyt “Sylvi” syntyi Katja ja Tuukka Tulirinnan perheen viidenneksi lapseksi ja saa Mouhijärven Karinkylässä hoivaa 14-, 9- ja 4-vuotiailta isosiskoilta Aadalta, Matildalta ja Vilmalta sekä 2,5-vuotiaalta isoveljeltä Sisulta.

“Poikaa vähän odotimme, mutta matkan varrella selvisi, että tyttö sieltä tulee. Alkaa olla aikamoinen akkavalta talossa”, tiistaina puhelimitse tavoitettu Katja Tulirinta naurahtaa.

Sylvi putkahti maailmaan alkuillasta kello 19.11. Strategiset mitat olivat 51 senttiä ja “vähän päälle 3,7 kiloa”.

“Äiti oli hajamielinen ja unohti paperit sairaalaan, siksi tarkka grammamäärä ei vielä ole tiedossa.”

Vauva Tulirinnan laskettu aika oli 18. tammikuuta. Vanhemmat osasivat odottaa lapsen saapuvan maailmaan aiemmin, sillä kukaan isosisaruksista ei ole malttanut odottaa laskettuun aikaan saakka.

Itse synnytys eteni Katja Tulirinnan mukaan rauhallisesti, ainakin jos vertaa aiempiin synnytyksiin.

“Ensimmäisistä merkeistä siihen, että vauva oli maailmassa, kului 4 tuntia. Sisarukset ovat syntyneet rytinällä, parissa tunnissa.”

Kotiin äiti ja tuorein Tulirinta pääsivät maanantaina. Arki uuden perheenjäsenen kanssa on lähtenyt liikkeelle hyvin.

“Vanhalla rutiinilla. Vauva vaikuttaa rauhalliselta; syö, nukkuu ja tuhisee. Isommat sisarukset ovat innoissaan ja odottivat jo kovasti, koska vauva kotiutuu.”

Sylvi syntyi perjantaina 7. tammikuuta kello 19.11. Kotiin pienokainen pääsi maanantaina. Kuva: Tuukka Tulirinta.

Katja Tulirinta on koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta työskentelee nyt kotiäitinä. Tuukka Tulirinta on tehnyt koulunkäynnin ohjaajan töitä ja opiskelee parhaillaan käsityönopettajaksi Raumalla. Pariskunta on aina haaveillut isosta perheestä.

“Olemme molemmat todella lapsirakkaita. Itselleni on aina ollut selvää, että niin kauan kuin lapset ovat pieniä, heidän paikkansa on kotona. Lapset ovat ykkösprioriteetti elämässä”, Katja Tulirinta toteaa.

Lapsia Karinkylässä kasvatetaan perinteisin metodein: rajoilla ja rakkaudella.

“Maaseudulla on tilaa temmeltää ja turvallista kasvaa, ja sisaruksista saa varmasti aina leikkikaveria, vaikka ikäeroa osalla lapsista onkin.”

Siihen, jääkö Sylvi perheen kuopukseksi, Katja Tulirinnalla ei ole antaa varmaa vastausta.

“Mitään virallista päätöstä asiasta ei ole tehty. Vauvakuume on iskenyt uudelleen jokaisen lapsen jälkeen, mutta näin 41-vuotiaana pitää ymmärtää, että ikä alkaa pian tulla vastaan. Katsotaan”, hän toteaa arvoituksellisesti.

Kuinka paljon lapsia syntyi viime vuonna? Katso tästä: Vuonna 2021 syntyi 165 sastamalalaista – 200 lapsen rajapyykki ylittyi viimeksi vuonna 2017

Tulirinnat kasvattavat lapsiaan rakkaudella ja rajoilla. Kuva: Tuukka Tulirinta.