Ajankohtaista, Artikkelit, PoimintojaMinna Isotalo

Kiikan hallitalon osakkuus ajanut yrittäjän ahtaalle – ”Näistä maksuista en enää selviä”

Kiikan hallitalon osakkuus ajanut yrittäjän ahtaalle – ”Näistä maksuista en enää selviä”

Lounaskahvila Kiikan Suvituulen yrittäjä Suvi Marjamäki kertoi tilanteestaan avoimessa Facebook-päivityksessä. Kuva: Alueviestin arkisto 2017 / Pauliina Vilenius.

Kiikan hallitalon osakkuus on ajanut kahvilayrittäjä Suvi Marjamäen ahtaalle. Marjamäki julkaisi torstaina lounaskahvilansa Kiikan Suvituulen Facebook-sivulla päivityksen, jossa hän avautuu kohtaamistaan ongelmista.

Marjamäen päivityksen mukaan taloudelliset vastuut eivät ole jakautuneet tasan Sastamalan Kiikassa sijaitsevan kiinteistön osakkaiden kesken, kun kaksi kiinteistön uudempaa toimijaa on jättänyt vastikkeensa maksamatta.

Myös Ylen Mot-ohjelma kiinnostui hallitalon tilanteesta. Marjamäen julkaisun mukaan jutun keskiössä ovat yhtiössä viime vuosina tapahtuneet kiinteistökaupat, joiden seurauksena kiinteistöyhtiö on nyt vaikeuksissa.

Sastamalan kaupunki ja Huittisten Säästöpankki myivät kiinteistöstä omistamansa tilat, kaupunki 100 eurolla ja pankki 50 sentillä, uusille omistajille. Marjamäen mukaan kummankaan tilan uudet omistajat eivät ole maksaneet yhtiölle senttiäkään vastikemaksuja.

”Näiden tilojen vastikevastuut ovat reilusti yli puolet koko yhtiön vastikemaksuista. Yhtiö, eli me loput osakkeenomistajat, emme tule selviämään tilanteesta”, hän kirjoittaa Facebookissa.

Marjamäen mukaan yhtiö joutui ottamaan ison lainan selvitäkseen talven yli, ja osakkeenomistajat ovat joutuneet maksamaan yli puoli vuotta korotettuja vastikemaksuja.

”Mutta koska oma tilanteeni on jo nyt se, että ensimmäiset korotetut vastikemaksut ja ylimääräiset sellaiset ovat maksamatta, niin yhtiöhän ottaa tilani haltuun, kun toiset maksut jäävät maksamatta”, hän kertoo.

”Ihan pelkässä koronasta selviämisessä olisi ollut tarpeeksi itselleni, näistä maksuista en enää selviä.”

Marjamäki kirjoitti tilanteesta Mot-ohjelmaan ennen joulua. Hänen mukaansa ohjelman tekijät tarttuivat asiaan välittömästi, koska he olivat jo tutkineet vastaavanlaisia tapauksia ja Kiikassa tapahtuneet “kaupat” sopivat hyvin heidän suunnittelemaansa ohjelmaan.

Ylen TV1-kanavalla näytettävässä Mot-ohjelmassa asia on Marjamäen mukaan esillä 14.helmikuuta.

Lue, miten kaupunki kommentoi asiaa:

https://alueviesti.fi/2022/01/14/sastamalan-kaupunki-kiikan-hallitalon-kaupoista-myynti-tapahtui-avoimesti-ja-julkisuusperiaatteiden-mukaan/

Kommentointi ei ole käytössä.

css.php