“Uusi auto ja uudet kujeet” – Lauri Joona hyvillä fiiliksillä rallin SM-kauden avaavaan Tunturiralliin

Lauri Joonan mukaan kartturin vaihtoon ei liity dramatiikkaa. Muutos oli tiedossa, kun entinen kartturi Mikael Korhonen oli lupautunut tälle kaudelle muihin hommiin. Kuva: Merita Mäkinen.

Sastamalalainen Lauri Joona kilpailee tällä kaudella rallin SM -sarjan uudistetussa SM3-luokassa, jossa kilpaillaan nelivetoisilla Rally3-autoilla. Aiemmin kaksi SM-kultaa kaksivetoisissa saavuttanut Joona on valmistautunut hyvin nelivetodebyyttiinsä SM-sarjan avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallyssä.

“Ollaan ihan hyvällä mallilla valmistautumisen kanssa. Varmaan 300 kilometrin verran on tutustuttu uuteen autoon, joten jonkin verran on saatu siitä jo kokemusta. Auto on toiminut hyvin, ei ole ollut mitään probleemia ja se on hyvissä säädöissä. Joten hyvillä fiiliksillä ja luottavaisin mielin pystyy lähtemään uuteen kauteen”, kertoo Joona.

Uuden kilpurin lisäksi Joonalla on tällä kaudella myös uusi kartturi, kun kyydissä istuu aiemmin muun muassa Jaro Kinnuselle nuotteja lukenut Tuukka Shemeikka.

“Mitään dramaattista kartturivaihtoon ei liity. Muutos oli tiedossa, kun Korhosen Mikael oli lupautunut tälle kaudelle muihin hommiin. Mietiskelin eri vaihtoehtoja ja monen kontaktin kautta tuli mahdollisuus kokeilla yhteistyötä Tuukan kanssa. Se sujui hyvin, ja uskon että sujuu jatkossakin.”

Myös huoltopuolelle on tällä kaudella tehty muutoksia aiempaan.

“Huoltovastuu on pääosin siirtynyt Printsportille, ja heille ajetaan myös SM-pisteitä. Yhteistyö Räikkösen Eeron kanssa alkanut tosi hyvin ja ollaan saatu paljon teknistä tukea sieltä”, kiittelee Joona.

Avauskisasta kaksi vuotta sitten luokkavoitto

SM-sarjan avauskisasta Rovaniemeltä Lauri Joonalla on jo usean vuoden kokemus. Viime vuonna kisa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, mutta kaksi vuotta sitten tuli luokkavoitto.

“Totta kai lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta, mutta helppoa ei tule olemaan. Tänä vuonna penkkoja on vähemmän kuin yleensä, mutta kyllä lunta silti piisaa. Äkkiä ne penkat kyllä imaisee mukaansa, isoja virheitä ei saa tehdä. Uusi auto ja uudet kujeet, mutta mitä tahansa saattaa tapahtua. Kisa on pitkä”, kertoo Joona tavoitteista.

SM-sarjan lisäksi Lauri Joonan suunnitelmissa on kilpailla tällä kaudella myös ulkomailla, mutta niistä suunnitelmista kerrotaan hieman myöhemmin.

Rallin SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Rally, käynnistyi tänään perjantaina kello 11 ja kilpailun maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina kello 20 jälkeen. Rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hiukan yli 220 kilometriä.

Sastamalalaisen Joonan tavoitteena on ajaa tällä kaudella myös ulkomailla, mutta kuviot tarkentuvat myöhemmin. Kuva: Merita Mäkinen.

Jätä kommentti