“Edullisia koteja pitkäaikaisille asukkaille” – Perheyritys osti Huittisten kaupunkiasunnoilta kerrostalon Huhkolasta

Kaupan kohteena ollut kerrostalo Kirjatie 4:ssä.

Huittisten Huhkolassa sijaitseva kerrostalo on saanut uuden omistajan. Huittisten kaupunkiasunnot myi osoitteessa Kirjatie 4 sijaitsevan hyväkuntoisen kerrostalon toukokuun alussa tehdyssä kaupassa huutokaupalla. Korkeimman tarjouksen teki vakkasuomalainen perheyritys, mynämäkeläinen Vainio Kiinteistö Group Oy, joka on erikoistunut keskisuurien kaupunkien vuokratalojen omistamiseen sekä edelleen kehittämiseen. Kauppahinta ei ole julkinen.

Asuntojen vuokrausta läntisessä Suomessa sekä muualla maassa tekevä Vainio Kiinteistö Group Oy tulee jatkamaan asuntojen vuokrausta ja kehittämistä entiseen tapaan, joten asukkaiden arkeen ei tule muutoksia. Vainio Kodit nimellä operoiva perheyritys aloitti tyhjänä olevien asuntojen vuokrauksen heti kaupanteon jälkeen.

“Asukkaiden arki ei tule muuttumaan, sillä huolto, siivous ja muut käytännön asiat pysyvät ennallaan tai näitä kehitetään entistä parempaan suuntaan. Ensimmäinen isompi tehtävä on saada tyytyväisiä asukkaita tyhjinä oleviin asuntoihin. Vireä Huittisten kaupungin taajama, lyhyet etäisyydet ja maaseutumainen edullinen asuminen varmasti houkuttelevat uusia asukkaita”, kommentoi Vainio Kiinteistö Groupin Antti Vainio.

Vainion mukaan Huittinen on sijainniltaan hyvin mielenkiintoinen paikka suurten kaupunkien keskellä.

“Näimme tässä selkeän mahdollisuuden pitkäaikaiselle kehittämiselle. Länsirannikon vahvat työllisyysnäkymät ja asuntojen kysyntä on ollut vahvaa viimeiset viisi vuotta. Uskomme, että vahva kysyntä tulee jatkumaan ja tyhjinä tällä hetkellä olevat asunnot saadaan vuokrattua.”

Vainio Kiinteistö Group Oy:n mediatiedotteen mukaan kerrostalo on ikäisekseen hyvässä kunnossa, joten suurta korjausvelkaa ei kaupan mukana siirtynyt.

“2000-luvulla on tehty strategisesti järkeviä perusparannuksia ja korjauksia, kuten talon julkisivut ja käyttövesiputket, joten uusia vuokralaisia odottavat hyväkuntoinen kiinteistö sekä asunnot. Rauhallinen ja vehreä ympäristö on mukava paikka asua ja vuokraus onkin lähtenyt mukavasti käyntiin ja yhteydenottoja on jo tullut. Ajatuksenamme on tarjota edullisia koteja pitkäaikaisille asukkaille”, päättää Vainio.

Kirjatie 4:n asunnot ovat kaksioita, kolmiota sekä neliöitä.