Puuilon avajaisissa ei jaeta ilmaisia ämpäreitä, mutta jotakin erityistä on luvassa – Ketjun punaiset värit ilmestyvät katukuvaan kesän aikana

S-marketin sininen vaihtuu pian Puuilon punaiseen Vammalan Itsenäisyydentiellä. Kuva on ketjun Kokkolan myymälästä. Kuva: Puuilo.

S-marketin jäljiltä tyhjäksi jäänyt kiinteistö Sastamalan Itsenäisyydentiellä saa pian uutta elämää, kun tiloihin avataan Puuilon myymälä.

Ohikulkijoille uusi myymälä alkaa hahmottua lähiaikoina. Uusi logo ja uudet teippaukset muuttavat kiinteistön kesän kuluessa Puuilon muottiin. Merkittäviä sisäpuolisia remontteja ei sen sijaan tarvita.

“Meillä kävi hyvä tuuri tilan suhteen. Ruokakaupan kylmälaitteita ja -varastoja emme tietenkään tarvitse, joten ne puretaan pois, mutta muita remontteja kiinteistö ei vaadi”, sanoo ketjun toimitusjohtaja Juha Saarela.

Noin 3000 neliömetrin kokoinen kiinteistö on Saarelan mukaan passeli Puuilon käyttöön ja kooltaan samaa luokkaa ketjun muiden myymälöiden kanssa.

“Valikoima ja tuotteet meillä ovat kaikissa myymälöissä samat. Toki tuotteiden järjestely voi olla hieman erilainen eri yksiköissä”, toimitusjohtaja kertoo 34 myymälää käsittävästä ketjusta.

Uuden myymälän kalustamisesta vastaa yhtiön sisällä toimiva niin sanottu projektiryhmä, mutta kun hyllyt ja muut kalusteet ovat paikoillaan, on uusien työntekijöiden aika kääriä hihansa. Esimerkiksi myymäläpäällikkö on jo palkattu, mutta myyjien valintaprosessi on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyi toukokuun lopussa.

“Työpaikat kiinnostivat ja hakemuksia tuli hyvin, määrään voi olla oikein tyytyväinen. Hakijoiden joukosta tulemme varmasti löytämään hyvän porukan.”

Yhteensä Sastamalan myymälään palkataan noin 15 työntekijää.

Puuilo-ketjun toimitusjohtaja Juha Saarela näkee Sastamalassa potentiaalia kauppapaikkana. Kuva: Puuilo.

Mutta miksi Puuilo haluaa avata myymälän juuri Sastamalaan?

“Siksi, että Sastamala on alueellaan selkeä keskuspaikka. Kaupan alan merkittävät toimijat ovat jo löytäneet paikkakunnan, joten myös Puuilon on luontevaa tulla kaupunkiin”, vastaa Juha Saarela.

Lähimmät Puuilot sijaitsevat nykyisellään Porissa ja Tampereella. Niiden väliin jää toimitusjohtajan mukaan selkeä markkina-alue.

“Näemme Sastamalassa alueellista vetovoimaa ja potentiaalia. Merkittävää päätöksessä oli toki myös se, että löysimme myymälälle näin sopivat tilat.”

Myymälän avajaispäivä tarkentuu kesän edetessä, mutta toimitusjohtaja kertoo sen olevan näillä näkymin syyskuussa.

“Jos hyvin käy, avaamme ennen syyskuun puoltaväliä.”

Avajaisohjelmaakin on jo mietitty. Puuiloilla ei ole ollut tapana houkutella asiakkaita paikalle ilmaisin ämpärein, mutta jotakin spesiaalia on varmasti luvassa.

“Jonkinlaista tarjoilua on yleensä järjestetty, hernekeittoa tai grillimakkaraa. Tietysti myös hyvät tarjoukset houkuttavat paikalle.”