Tervakalliolla nukutaan Tesloissa osana maailmanlaajuista tempausta – “Moni omistaja innokas yöpymään autossaan”

Uni maittaa Teslassa. Kirsi Immonen kannustaa, että tapahtumaan voi osallistua vaikka kotipihassa.

Tervakallion leirintäalue valjastetaan tulevana lauantaina hieman erilaiseen leirintäkäyttöön kuin on totuttu. Asuntoautojen ja -vaunujen lomaan parkkeeraa nimittäin yhdeksi yöksi joukko Tesla-merkkisiä sähköautoja. Kyseessä on Tesla Owners Camper Day, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tapahtumassa Teslan omistajat kokoontuvat yhteen ja nukkuvat yön autossaan. Suomesta alkunsa saanut Camper Day on laajentunut vauhdilla.

“Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat myös Yhdysvallat ja Australia eli nyt ollaan viimein siinä tilanteessa, että voimme kutsua tapahtumaa koko maailman laajuiseksi”, iloitsee tapahtuman nelisen vuotta sitten ideoinut Suomen Tesla Club Finlandin puheenjohtaja Kirsi Immonen.

Hän kertoo saaneensa idean tapahtumasta havaittuaan Teslan omistajien olevan innokkaita yöpymään autossaan. Vuosittain järjestetään yksi päätapahtuma sekä samaan aikaan useita “varjotapahtumia” ympäri maailmaa. Tämän vuoden päätapahtuma on Ruotsissa, ja Suomen tapahtumapaikkana toimii siis Tervakallio Camping.

Immosen mukaan Ruotsin Laxåssa pidettävään tapahtumaan odotetaan yli sataa Teslaa ja yhteensä noin 200 osallistujaa. Maailmanlaajuisesti Camper Day tavoittaa vähintään 500 yöpyjää ympäri maailmaa.

Tervakalliolle on odotettavissa 10-20 Teslassa nukkujaa, kertoo leirintäalueyrittäjä Jarno Nieminen.

“Ruotsin päätapahtuma on sen verran lähellä, että moni suomalainen suuntaa sinne”, hän tietää.

Sähköautossa mahtuu yöpymään mainiosti, kuten kuva osoittaa. Kuva: Kirsi Immosen albumi.

Jarno Nieminen on itsekin Teslan omistaja. Camper Dayn kokoontuminen päädyttiin pitämään Sastamalassa miehen otettua alkuvuodesta yhteyttä Kirsi Immoseen.

“Mietin, että Tervakalliolla olisi kiva pitää joku sähköautoihin liittyvä kokoontuminen. Kirsi sitten ehdotti, että järjestetään juuri tämä kyseinen tapahtuma meillä.”

Immosen mukaan osa Teslan omistajista yöpyy mielellään camping-alueilla, koska palvelut ovat silloin helposti saavutettavissa. Tervakalliolla tapahtumaan osallistujille on varattu noin 15 sähköllistä vaunupaikkaa aivan rannan tuntumasta. Lauantai-illan aikana osallistujille on oma ohjelmansa, johon kuuluu muun muassa ulkopelejä ja illanviettoa. Iltakahdeksalta otetaan online-yhteys muihin Camper Day-maihin ja esitetään heille Suomen tervehdys.

Vaikka ohjelma on suunnattu vain ennakkoon tapahtumaan ilmoittautuneille, toivottaa Nieminen kaikki sähköautoista kiinnostuneet paikalle.

“Ilman muuta saa tulla katsomaan ja ihmettelemään, mitä alueella tapahtuu.”

Vaan aikooko Nieminen itse yöpyä tapahtumapäivänä autossaan?

“En”, vastaa mies nauraen. “Olen niin huono nukkumaan missään muualla kuin omassa sängyssä, joten on parempi että en edes yritä.”

Camper Day-tapahtumaan osallistuminen ei edellytä isompaa kokoontumista. Kirsi Immonen vinkkaa, että kuka tahansa Teslan omistaja voi lauantaina nukkua autossaan vaikka omalla pihallaan.

Jätä kommentti