Satakunnassa huutava pula tukiperheistä – Käyntiin vuoden pilotti, jolla rakennetaan uutta mallia toimintaan

Lapsi leikkii. Kuvituskuva Pixabay.

Satakunnassa käynnistetään vuoden mittainen pilotti, jossa hyvinvointialueelle rakennetaan uutta mallia tukiperhetoimintaan. Satakunnassa on pula tukiperheistä, jotka voivat ottaa tukilapsia kotiinsa säännöllisin väliajoin.

Tällä hetkellä Satakunnassa on jonossa 98 hakemusta lapsen tukiperheeseen. Pelkästään tänä vuonna uusia hakemuksia on tullut 24, kun uusia tukiperhesuhteita on aloitettu vain kolme. Pulaa on myös ammatillisista tukiperheistä. Tukiperheitä on tällä hetkellä 65 koko Satakunnassa.

“Pilotissa kehitetään tukiperhetalomalli, jollaista olemme kokeilleet Raumalla muutaman vuoden ajan. Mallissa tukiperhetalona toimisi esimerkiksi viikonloppuna vapaana oleva päiväkoti ja aikuisina toimisivat sote-alan ammattilaiset ja vapaaehtoiset”, kertoo Anna Kuromaa Rauman Nortamon perhekeskuksesta.

Sähköinen palvelukanava saatu juurrutettua

Sähköinen palvelukanava, Pyydä apua -nappi, on saatu jo toimintaan koko Satakunnassa. Nappi antaa lapsiperheiden vanhemmille ja nuorille kanavan saada apua, vaikka ei osaisi sanoittaa millaista ja miltä taholta apua tarvitsisi.

Pyydä apua -napin kautta voi pyytää apua sähköisen lomakkeen kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ammattilaiset vastaavat apua pyytäneelle 1–3 vuorokauden kuluessa. Pyydä apua -nappi löytyy kuntien nettisivuilta ja on tarkoitettu satakuntalaisille lapsiperheille.

Jätä kommentti