Huittisissa otettiin varaslähtö juhannuksen viettoon – Pellepuistossa riemuitsivat niin lapset kuin aikuiset

Pellepariskunta Nelli ja Niilo kyyditsivät Lasten juhannuksen ideoinutta Silja Haavistoa ratasponilla. Pellejen lisäksi lapsia oli viihdyttämässä tapahtuman maskottina toiminut nalle.
Pellepariskunta Nelli ja Niilo kyyditsivät Lasten juhannuksen ideoinutta Silja Haavistoa ratasponilla. Pellejen lisäksi lapsia oli viihdyttämässä tapahtuman maskottina toiminut nalle.

Perinteinen juhannussää on Suomessa sateinen. Siihen ei tehnyt poikkeusta viime lauantaina Huittisissa järjestetty Lasten juhannuskaan.

”Vettä tulee kuin aisaa, mutta onneksi Nuorisoklubi oli vapaana ja saimme siirrettyä tapahtuman sisätiloihin”, Lasten juhannuksen ideoinut Huittisten seurakunnan lapsityönjohtaja Silja Haavisto totesi nauraen keskellä lapsivilinää.

Alun perin idea Lasten juhannuksesta sai alkunsa juuri aurinkoisesta kesäpäivästä uudistetussa kirkkopuistossa, mutta Haaviston mukaan vesisade ei lopulta latistanut tunnelmaa ollenkaan.
Joskin sisätiloissa tunnelma oli paikoin tiivis, kun kolmituntisen tapahtuman aikana Nuorisoklubilla piipahti reippaasti yli 200 kävijää.

”Juuri tätä toivoimme, lapsia ja aikuisia yhdessä puuhailemassa kaikkea mukavaa”, Haavisto iloitsi.

Iltapuhteina ilmapalloja

Suuren osan huvituksista toi Huittisiin tullessaan pattijokelainen Pellepariskunta Nelli ja Niilo.
Heidän Toiminnallisessa Pellepuistossaan pääsi kokeilemaan vaikka saappaan tarkkuusheittoa, kärrykyytiä tai ratasponilla ratsastusta.
Saipa pellerouva Nelli myös toimittajan Sirkussukat tööttäämään.

Huittisissa pitkän ajomatkan vuoksi jo edellisen yön yöpynyt pariskunta kertoi aloittaneensa ilmapallohahmojen valmistamisen jo edellisenä iltana.

”Sata niitä oli tänne tullessa ja jatkuvasti on saanut tehdä lisää”, Niilo-pelle kertoi.

Nelli-pelle puolestaan iloitsi tapahtuman leppoisasta tunnelmasta.

”Kiva kun lapset ja aikuiset pitävät yhdessä hauskaa. Meidän pellepuistomme idea onkin siinä, että lapset ja aikuiset pääsevät tekemään ja kokeilemaan.”

Lasten juhannuksen järjestivät Huittisten seurakunnan lapsi- ja perhetyön kanssa yhteistyössä Huittisten kaupunki ja MLL Huittinen.

Kaupungin puolesta paikalla oli muun muassa Pop up -kirjasto.

”Kasvomaalausta, hattaraa, värityskuvia, kaikkea sellaista, mitä lasten keskikesän juhlaan kuuluu”, Haavisto luetteli päivän ohjelmaa.

Eini Akkanen ja Valtteri Vahala pääsivät Pellepuistossa hauskan vaunun kyytiin.

Hauskaa lapsilla ja helpompaa aikuisilla

5-vuotias Valtteri Vahala kävi tuon tuostakin kutittamassa tapahtuman maskottina toiminutta nallea kainalosta tai selästä.

”Tämä on kaikista hauskoin juttu täällä”, poika malttoi huikata mennessään.

Kesälomaa parhaillaan viettävä Valtteri kertoi, ettei Lasten juhannus ollut ainut viime päivien aikana tapahtunut mukava juttu.

”Me oltiin myös laivalla.”

Valtterin seurana Lasten juhannuksessa touhunnut Eini Akkanen nimesi päivän parhaaksi anniksi hattaran.

”Vaikka nyt on vähän ärsyttävää, kun naama on tahmea”, hän osoitti sormella kasvojaan, joihin oli hattaran lisäksi tarttunut sydämen muotoinen nenä ja veikeät viikset.

”En halua pestä naamaa, kun sitten tämä maalaus menisi pilalle”, nuori neiti punnitsi ratkaisuja.
Pitkään tahmeat kasvoit eivät menoa häirinneet, sillä jo seuraavassa hetkessä Eini ja Valtteri istuivat värikkään kärryn kyydissä ja huhuilivat kärrylle vetäjää.

Kaksikko kehui päivän olleen hauska. Samaa mieltä oli myös vetohommiin päätynyt Valtterin äiti Iina Vahala.

”Todella hienoa, että lapsille järjestetään tällaisia tapahtumia. Pääsee välillä itse vähän vähemmällä, kun ei tarvitse keksiä niin paljon tekemistä”, hän kiitteli.

Vahalan mielestä lastentapahtumia saisi Huittisissa järjestää vaikka useamminkin.

”Varsinkin tämän pitkän korona-ajan jälkeen on lapsille tärkeää, että he pääsevät tällaisissa tilaisuuksissa opettelemaan, miten ihmistenilmoilla ollaan ja miten muiden seurassa käyttäydytään”, hän totesi.

Jätä kommentti