Punkalaitumenjoen alajuoksulla öljyvahinko Huittisissa, käyttöä ei suositella

Huittinen, Punkalaitumenjoki
Punkalaitumenjoki laskee Huittisissa Loimijokeen.

Huittisissa on Punkalaitumenjokeen päässyt kevyttä polttoöljyä. Asiasta kertoo Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto.

Öljyä esiintyy vajaan kilometrin matkalla Kivikylän Kotipalvaamon tuotantolaitoksesta alajuoksulle lähelle Loimijoen haaraa. Jokeen on laitettu öljypuomeja ja varmistettu, ettei öljyä pääse enempää vesistöön.

Ympäristötoimisto suosittelee, että jokivettä ei käytetä mainitulla välillä virkistäytymiseen eikä kastelu- tai löylyvetenä. Käytöstä on hyvä pidättäytyä niin kauan kuin vedessä näkyy öljykalvoa tai tuntuu öljyn hajua ja öljypuomit ovat paikoillaan.

Tilanteen arvioidaan kestävän noin viikon tai kaksi.

Jätä kommentti