”Kohti valoisampaa tulevaisuutta” – Huittisten jäähallin nimeksi Telilä Areena

Heimo Kankaanranta ja Pekka Telilä uskovat, että yhteistyösopimuksen myötä Huittisten jäähallin koko toimintaan saadaan uutta draivia.

Huittisten jäähallin sisäänkäynnin päällä tulee syksyn aikana komeilemaan teksti Telilä Areena.

Jäähallin omistava Huittisten Jäähalli Oy ja Telilän Sähkötyö Oy ovat solmineet viiden vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä jäähallin nimi muuttuu Telilä Areenaksi.

Huittisten Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Heimo Kankaanranta kertoo, että viime vuodet ovat olleet jäähalleille haasteellisia ja Huittisten jäähallin toimintaan on kaivattu uudenlaista draivia muutenkin kuin taloudellisesti.

”Jäähallihan toimi joskus vuosia sitten Kulta-Arenan nimellä, joten aivan uusi asia tällainen yhteistyö ei meille ole. Aloimme miettiä, että vastaavanlaisen yhteistyön kautta voisimme nytkin saada hallille vähän uutta nostetta”, hän kertaa.

1990-luvun puolivälin jälkeen valmistunutta hallia on kunnostettu vuosien varrella tasaisesti, mutta Kankaanrannan mukaan se kaipaa erityisesti valojen ja sähköjen uusimista nykypäivän tasolle. Tästä johtuen Telilän Sähkötyö tuntui luontevalta yhteistyötaholta.

Yhteistyösopimus pitää sisällään muun muassa näihin tarpeisiin tehtäviä uudistuksia.

”Kohti valoisampaa tulevaisuutta”, Telilän Sähkötyön toimitusjohtaja Pekka Telilä naurahtaa ja paljastaa, että hallin valaisimet tullaan uusimaan heti, kun uudet valaisimet saadaan maahan.

”Tämä maailmantilanne on nyt sellainen, että tilaukset tulevat kun tulevat. Toivottavasti mahdollisimman pian.”

Isommin esille Huittisissa

Telilän Sähkötyö laajensi voimakkaasti toimintaansa Huittisiin pari vuotta sitten, kun se alkuvuonna 2020 yhdistyi Sähköliike E.J. Lehto Oy:n kanssa. Telilä kertoo, että ensimmäiset vuodet yritys toimi vahvasti Sähköliike Lehdon nimen alla, mutta nyt Telilän Sähkötyö -nimeä pyritään tuomaan paremmin tutuksi huittislaisille.

Muutos näkyy jo työvaatteissa ja autoissa, pian myös jäähallin seinässä.

”Pyrimme tulemaan isommin julki Huittisissa ja siihen tämä yhteistyö jäähallin kanssa on erinomainen tapa”, Telilä pohtii.

Kankaanranta puolestaan toteaa, ettei olisi oikeastaan osannut edes miettiä ketään toista yhteistyökumppania.

”Tätä asiaa pohdittiin lopulta monia vuosia, mutta sitten yhtenä Hullun Yön hämynä idea kirkastui ja olen iloinen, että Pekkakin oli heti valmis tarttumaan siihen.”

Yhteistyön myötä jäähallin kasvoja pyritään kohottamaan myös esimerkiksi uudistuvilla nettisivuilla.

”Uutta nimeä halutaan ehdottomasti tuoda mahdollisimman paljon esiin ja toivottavasti sitä kautta saamme uudenlaista intoa koko jäähallin toimintaan”, Kankaanranta sanoo.

”Syksyn aikana järjestetään myös näyttävät avajaiset, mutta niiden ajankohta ja ohjelma tarkentuvat myöhemmin”, Telilä jatkaa.

Liikuntaa ja urheilua tukemassa

Liikunta- ja urheiluharrastuksien tukeminen on ollut osa Telilän Sähkötyön toimintaa jo ennen jäähalliyhteistyötä. Pekka Telilä kertoo, että yritys tukee useampia urheiluseuroja ja lisäksi se on järjestänyt omalle henkilökunnalleen erilaisia liikuntakampanjoita.

”Tulevaisuudessa jäähalli palvelee varmasti myös meidän henkilökuntaamme”, hän uskoo.

Sitä, mitä kaikkea yhteistyö tulevina vuosina tulee pitämään sisällään, miehet eivät vielä paljasta.

”Suunnitelmia on paljon ja tämä on meille ehdottomasti useamman vuoden projekti, mutta katsotaan nyt ensin, miten homma lähtee käyntiin ja kuunnellaan tarkalla korvalla, millaisia toiveita yhteistyön ja jäähallin suhteen on”, Telilä muotoilee.

Jo tulevat toimenpiteet varmistavat kuitenkin ainakin sen, että paremmassa valossa on turvallisempaa pelata.

”Ja on valaistuksen ja sähköjen uusiminen toki myös iso satsaus kustannustehokkuuteen”, Kankaanranta toteaa.