Myönteinen uimahallipäätös innoitti paikallista leipomoa! – Lue tästä millainen herkku on kyseessä

Makeita olivat. Uimahallileivokset maistuivat toimituksen testiryhmälle.

Moni Pyymäen Leipomon Sastamalan kahviloiden asiakas saattoi torstaiaamuna hieraista silmiään herkkuhyllyä katsoessaan. Uutuutena tuotevalikoimaan on nimittäin putkahtanut leivos, joka on saanut innoituksensa uimahallista.

Neljännen polven pyymäkeläinen, Laura Tuomisto, kertoo kaupunginvaltuuston maanantaisen uimahallipäätöksen olevan paikkakunnalla niin suuri ilonaihe, että leipomolla haluttiin sitä juhlistaa.

”Uimahallista kuulee puhuttavan Sastamalassa melkein joka päivä. Olimme valtuuston päätöksestä todella innoissamme – ja siitä se idea sitten lähti”, hän kertoo.

Tuomisto perheineen käy usein naapurikuntien uimahalleissa, joten kyseisen palvelun saaminen lähitulevaisuudessa kotipaikkakunnalle on hänelle henkilökohtaisestikin mukava asia.

”Uimahalli on ollut niin pitkään vitsi, että myönteinen hallipäätös tuntuu epätodelliselta. Toivottavasti hanke viedään nyt määrätietoisesti loppuun saakka.”

Mutta mitä kaikkea uutuusleivos sitten sisältää?

”Siinä on vaalea kakkupohja, kotimaista vadelmaa, aitoa kermaa ja sokerikuorrutetta päällä”, Tuomisto vastaa.

Jos tuote käy hyvin kaupaksi, saatetaan sitä hieman vielä muokata, Tuomisto miettii.

Keskiviikkoisesta hassusta ideasta syntyi torstaiksi Leipurin kahvilaan ja Pyymäen konditoriaan yhteensä 30 leivosta. Haastatteluhetkellä niitä on jäljellä enää muutama.

Jos kyseinen herkku asiakkaille maistuu, saatetaan se pitää valikoimassa pidempäänkin – vaikka aina uimahallin valmistumiseen saakka.

”Jos Sastamalan uimahalliin tulee kahvio, ehkä tämä voisi olla sitten se virallinen nimikkoleivos”, Tuomisto nauraa.

Uimahalli oli keskiviikon ykköspuheenaihe Pyymäen Sastamalan kahviloissa. Idea uimahallileivoksen tekemiseen sai potkua aamuisesta lukuhetkestä. Kuva: Laura Tuomisto.

Jätä kommentti