Vexve Areena on jo kymmenvuotias, katso kuvat vuosien varrelta! – Muistatko vielä, miten hallin rakentaminen sai alkunsa?

Muistatko vielä Vexve Areenan rakennusvaiheen? Tältä Ratakadun varrella näytti marraskuussa 2011. Kuva: Sasky.

Sastamalan lentopallopyhättönä tunnetuksi tullut Vexve Areena on jo 10-vuotias. Hallissa pelattiin ensimmäisen kerran yleisölle Suomen Cupin turnauksessa 12. lokakuuta 2012. Vihkiäistilaisuus pidettiin 23.10., ja valtiovallan tervehdyksen juhlaan toi itse pääministeri Jyrki Katainen.

Ennen Vexve Areenaa pukkipaidat pelasivat kotiottelunsa Sylväällä. 2000-luvun alussa kävi selväksi, että Sylvään koulun vuonna 1973 käyttöönotettu liikuntahalli on käynyt sopimattomaksi nykylentopallon tarpeisiin. Lisäksi kaupunkiin tarvittiin ajanmukaista tilaa konserteille, messuille ja muille yleisötapahtumille. Niinpä Sastamalan koulutuskuntayhtymä Sasky sekä Sastamalan kaupunki ryhtyivät suunnittelemaan ja toteuttamaan uutta ajanmukaista liikuntahallia ja samalla koulutustiloja Saskyn opiskelijoille. Uusi hanke sai kumppanikseen vielä Vexve Oy:n, jonka mukaan halli nimettiin Vexve Areenaksi.

Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti muuramassa rakennuksen peruskiveä. Kuva: Sasky.

VaLePan ensimmäinen Mestaruusliigan ottelu Vexve Areenalla pelattiin rakasta paikallisvastustajaa Rantaperkiön Iskua vastaan 3.11.2012. VaLePa voitti 3-1 ja paikalla oli 891 katsojaa kannustamassa. Vexve Areenan lentopallopelien yleisöennätys 1491 katsojaa saavutettiin 24.4.2017, kun VaLePa voitti kotikatsomon edessä neljännessä ratkaisevassa finaalipelissä Hurrikaanin lukemin 3-2.

Vexve Areenan aikakaudella VaLePa on voittanut seitsemän Suomen mestaruutta, hopean ja kaksi pronssia.

Menestyksen ja mestaruuksien saavuttamisessa Vexve Areenalla on ollut VaLePalle suuri merkitys, kertoo seura tiedotteessaan.

Iso areena tarjoaa joukkueelle mahdollisuuden kehittyä kansainväliselle tasolle, mutta areenan lisäksi hallissa on joukkueen oma pukuhuone ja sauna sekä kuntosali fysiikkaharjoitteluun.

”Aamuharjoitusten jälkeen pelaajat syövät lounaan ravintola Wareliuksessa. Vexve Areenan tarjoamat mainiot olosuhteet ovat harvinaisia Suomessa ja melkoinen vetovoimatekijä pelaajaneuvotteluissa”, tiedotteessa todetaan.

Vexve Areenalla on nähty lukuisia kansainvälisiä tähtijoukkueita. Kuvassa VaLePaa vastassa italialainen Trentino. Kuva: Hannu Moilanen.

VaLePan europelien myötä Vexve Areenalla on nähty lukuisia Euroopan kärkijoukkueita, jotka ovat keränneet maailman huippuja riveihinsä. Hallissa on pelattu myös lentopallomaaottelu Suomi – Slovakia elokuussa 2017.

Lentopallon lisäksi areenalla on päästy nauttimaan kulttuurista, sillä siellä ovat esiintyneet Suomen johtavat artistit Yöstä Jari Sillanpäähän. Ensi kesänä se toimii Vanhan kirjallisuuden päivien keskuspaikkana.

Ensi maanantaina Vexve Areenan kymmenvuotista taivalta juhlitaan tietenkin lentopallon merkeissä. Sasky ja Sastamalan kaupunki tarjoavat kaikille katsojille kahvi- ja kakkutarjoilun ja vapaan sisäänpääsyn. Lisäksi Vexve lahjoittaa kaikille vieraille pienen muistoesineen.

Maanantaina 21.11. kello 18.30 alkavassa ottelussa ovat vastakkain VaLePa ja Karelian Hurmos. Peli on myös Suomen Cupin puolivälieräpeli.

Vexve Areenan avajaisiin valtiovallan tervehdyksen toi itse pääministeri Jyrki Katainen. Kuva: Sasky.
Halliin on mahtunut vuosien varrella runsaasti peli-iloa. Kuvassa VaLePa pelaa Vexve Areenalla 2015. Kuva: Hannu Moilanen.
Vexve Areena iltavalaistuksessa. Kuva: Hannu Moilanen.

Jätä kommentti