Sykerockissa koettiin huippuvetoja ja pieni takaisku- Nuorisovaltuuston järjestämässä tapahtumassa 450 kävijää

Sykerock-tunnelmaa 2022. Kuva: Riia Naatula.

Koronavuosien jälkeen päästiin jälleen nauttimaan Sykerockin livetunnelmasta yleisön kanssa. Sykerock on nuorisovaltuuston järjestämä vuotuinen musiikkitapahtuma, joka toimii Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikkojen päätöstapahtumana.

Järjestyksessään 13. Sykerock järjestettiin Vexve Areenalla lauantaina 19.11.
Viime vuonna tapahtuma jouduttiin striimaamaan Vexve Areenalta ilman yleisöä niin ikään koronarajoitusten vuoksi.

Kaikkiaan Sykerock tanssitti tänä vuonna noin 450 kävijää. Sastamalan nuorisovaltuusto järjesti Sykerockin yhteistyössä liikunta- ja nuorisopalveluiden, Huittisten nuorisovaltuuston sekä paikallisten yritysten kanssa.

Tänä vuonna Sykerockissa nähtiin yksi yllätysesiintyjä, Varomato, joka on myös räpin tuore Suomen mestari. Varomato esiintyi paikallisen rap-artistin Riskin kanssa. Sykerockissa nähtiin myös Lauri Haav sekä Etta.

Lisäksi tapahtumassa piti esiintyä Blacflaco, mutta nuorisovaltuustosta riippumattomista syistä kyseinen esiintyjä joutui perumaan keikkansa.

Tapahtuma sujui hyvin peruutuksesta huolimatta. Vaikka pettymys oli suuri, muiden artistien huippuvedot onneksi helpottivat tilannetta.

”Todella harmittava tapaus, onneksi näin ei ole käynyt aiemmin ja toivottavasti ei käy enää uudelleen. Meillä oli kova huoli siitä, miten yleisö suhtautuu asiaan”, nuorisovaltuutetut kommentoivat tapahtuman jälkeen.

Nuorisovaltuusto kerää ensi vuotta varten palautetta Sykerockista, niin artisteista kuin kuin järjestelyistäkin. Kysely aukeaa Sastamalan nuorten nettisivuille marraskuun lopulla ja vastausaikaa on 11.12. asti.

”Ensi vuonna haluamme panostaa Sykerockin järjestämiseen vielä enemmän tämän pienen vastoinkäymisen takia”, nuorisovaltuuston lähettämässä tiedotteessa todetaan.