Tyrvääläisen napa ei olekaan universumin keskus? – Vammalan teatteri iskee taas nauruhermoon

In the Navy / Kaikki Pirhaan -kappaleen tunnelmassa sairaanhoitajina Tanja Rapeli ja Karoliina Hulkari ja potilaana Karita Pyhälahti.

Huittinen on parhaimmillaan auton taustapeilistä katsottuna, Keikyässä riippuu silta sekä tissit ja mouhijärveläiset ovat melkoisia vänkääjiä. Näin on, mikäli Vammalan teatterin sketsikimaraa on uskominen.

Facebookissa sastamalalaisten oma foorumi alkaa laulaa monestakin syystä. Yksi kielenkannat irroittava aihe on susi. Tiedoksi, että sellaisen saa tilauksesta, liksakin lienee halvempi kuin joulupukin minimipalkkio, 50 euroa tunti.

Hittikappaleisiin räätälöidyt uudet sanoitukset iskevät jälleen nauruhermoon. Erika Vikmanin tunnetuksi tekemä Cicciolina oli suorastaan mestarillinen. Vai mitäs sanotte seuraavasta:

Turha opettaa mua suutani suppuun laittaa – synnyin tyrvääläiseks – sori jos se sua haittaa – jos jokin ärsyttää, se täytyy sanoo ääneen – mut onneks täältä vaikka junalla pois pääsee – en kaipaa rakkautta, en villiä kaupunkia – olen täällä tiukasti kii.

Kun joku kaunis päivä Tyrväälle saavun – voi olla että kadun monttuihin kaadun – tää on meille niin kuin Argentiina – samaa mieltä on myös Kiikasta Niina…

Yksi kielenkannat irroittava aihe on susi. Tiedoksi, että sellaisen saa tilauksesta, liksakin lienee halvempi kuin joulupukin minimipalkkio, 50 euroa tunti. Suden asussa Jarkko Mäkipää, vierellä Teemu Mäkelä.

Tänäkin vuonna showssa riemastuttava Herra Vammala tietää, miksi formulakuskeille maksetaan niin paljon: he osaavat lähteä valoista samaan aikaan. Tätä taitoa paikallisliikenteestä uupuu. Vammalan torin puiden kaataminen harmittaa myös. Herra ei nimittäin ollut huomannut asiaa torin ohi kulkiessaan, ja sai valitushanansa auki vasta kotona – kiitos paikallismedian.

Pirkanmaan hyvinvointialue, lyhyemmin ilmaistuna Pirha, voisi muistaa Vammalan teatterin porukkaa kunniakirjalla paitsi hyvinvointialueen nimen myös terveyspalvelujen tunnetuksi tekemisestä.

Kaikki Pirhaan. Täällä paiseet puhkaistaan. Kaikki Pirhaan. Voit joutuu lähtee Urjalaan. Kaikki Pirhaan. Me lääkkeitäkin annetaan. Kaikki Pirhaan. Kaikki Pirhaan.

Edellinen soi Village Peoplen In the Navy -kappaleen tahtiin. Ja jää muuten mieleen. Ehkä korvamatoonkin joku lääke löytyy. Kaikki Pirhaan.

Veikkauksen lottopeleissä voittopotteja on tupsahdellut Sastamalaan. Voittajien henkilöllisyys on ollut kylillä puheenaihe numero yksi. Tyrvää Showsta poimittujen uutisvinkkien perusteella voi melkein julistaa, että onni on kohdannut tyrväänkyläläistä leskimiestä, illolaista kissanaista ja epäiltynä on myös Lahtisen vanhapiika.

Alueviestin toimittajaa hämmensi myös teatterin lavalla paljastettu mullistava tiedelöytö: Tyrvääläisen oma napa ei olekaan universumin keskus. Siis mitä ihmettä?

Yleisöön iloittelu tuntui uppoavan. Näytöksessä nauru raikui ja hiljaisimpienkin suupielet kääntyivät ylöspäin. Takuuvarma pikkujoulukauden piristäjä siis. Ja ennustan Cicciolinan Tyrvää-versiosta yhteislauluhittiä.

Mitä näyttelijäkaartiin tulee – uudet tulokkaat Taina Koski-Vähälä ja Tanja Rapeli sopivat joukon – Karoliina Hulkari, Harri Kulmala, Teemu Mäkelä, Jarkko Mäkipää, Karita Pyhälahti, Minna Virta – jatkeeksi vallan mainiosti. Yhtä hullun lahjakkaita ovat kaikki.

Lavalla nähdään ja kuullaan taas musikaalista porukkaa. Vasemmalta Karita Pyhälahti, Tanja Rapeli, Karoliina Hulkari, Minna Virta ja Taina Koski-Vähälä.

Jätä kommentti