”Määrätietoinen työ palkitaan” – Kokemäelle tunnustus Satakunnan yrittäjäaktiivisimpana

Kokemäen kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen joukko vastaanotti tunnustuksen keskiviikkona. Oikealta Kokemäen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tomi Suovanen, kaupunginjohtaja Teemu Nieminen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marjatta Sutinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Seppälä, hallintojohtaja Essi Piirojärvi sekä Prizztechin Kokemäen kuntayhteyshenkilö Tero Patoranta. Kuva: Kokemäen kaupunki.

Satakunnan yrittäjäaktiivisimman kunnan tunnustuksen on saanut Kokemäki. Kaupungissa on panostettu vahvaan kehittämiseen.

”Nyt tämä määrätietoinen työ ja vahva katse eteenpäin palkitaan. Tehdyt päätökset ja toimenpiteet ovat osoittautuneet toimiviksi Kokemäellä”, sanoo Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Kokemäellä elinkeinopoliittinen ohjelma on osa kaupungin strategiaa. Sitä toteutetaan kaikessa toiminnassa.

Kaupungin tulokset ovat nousseet yrittäjien maakunnallisessa kuntabarometrissä merkittävästi. Kuluvana vuonna sijoitus oli toinen, kun vuonna 2016 se oli viimeinen.

”Tämä on vahva osoitus siitä, että Kokemäellä on viime vuosina tehty oikeita päätöksiä ja asioita on viety eteenpäin, mikä on näkynyt myös yrittäjille asti”, luonnehtii Satakunnan Yrittäjien järjestöpäällikkö Heikki Kaplas.

Kokemäellä kaupunki ja paikalliset yrittäjät ovat lisänneet yhteistyötään huimasti. Kokemäen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tomi Suovanen uskoo vakaasti, ettei palkinto olisi kotiutunut Kokemäelle ilman syvällistä ja tiivistä yhteistyötä.

”Yhteistyömme on hyvin mutkatonta. Meillä on yhteinen tahtotila kehittää kaupunkia eteenpäin, jotta pärjäämme tulevaisuudessakin. Voisin kuvailla yhteistyötämme symbioosiksi – tunnemme toisemme hyvin, joten vaikeistakin asioista on helppo puhua ja asioita edistetään positiivisessa hengessä.”

Myös Kokemäen kaupunki on luonnollisesti ylpeä siitä, että yhteistyö kunnan elinvoimaisuuden eteen saa tunnustusta.

”Yrittäjien kanssa käyty tiivis vuoropuhelu mahdollistaa sen, että voimme parhaalla mahdollisella tavalla huomioida yrittäjien äänen kaupungin toiminnassa”, näkee kaupunginjohtaja Teemu Nieminen.