Perheet hämärähommissa Vinkin laavulla – Metsästä löytyi hohtavia timantteja!

Hämärähommiin kuului muun muassa makkaranpaistoa.

Vinkin kuntoradan maatossa ja laavun läheisyydessä, pimeässä metsässä vilkkuivat otsalamppujen ja taskulamppujen valokiilat ja välkehtivät heijastimet, kun Vammalan Retkeilijöiden koko perheen Hämärähommat -tapahtuma järjestettiin 17. päivä marraskuuta.

Lapset ja perheet kiersivät metsäpolkua, jonka varrelle oli ripustettu heijastimilla varustettuja tauluja. Taulut kertoivat Metsämörristä, joka on luontoa rakastava ja suojeleva satuhahmo, lasten ystävä. Heijastinpolun lisäksi jokainen perhekunta sai tehtäväkseen etsiä pimeästä metsästä kuusi kuvaa, jotka myös oli merkitty heijastimien avulla.

Viimeisenä tehtävänä oli etsiä metsästä hohtavia timantteja, joihin oli merkitty numero ja kirjan. Kirjaimista muodostui tuttu sana – Metsämörri, onhan nyt Metsämörrin 30-vuotisjuhlavuosi.

Pimeän metsän tehtävät suoritettuaan kokoonnuttiin laavulle paistamaan makkaraa ja nauttimaan eväitä. Myös Metsämörri istuskeli lähellä olevan puun oksalla katselemassa illan hämärähommia ja kuuntelemassa lasten iloisia ääniä.

Metsämörritoiminta on Suomen Ladun lastentoiminnan kulmakivi. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Vammalan Retkeilijät ry on Suomen Ladun jäsenyhdistys ja retkeilijöiden toimintaan kuuluu myös Metsämörri -retket.

Tapahtumaa olivat järjestämässä retkeilijöiden laten ja perheiden toiminnasta vastaava Anu apunaan Anne, Irina, Maikki ja Jorma. Anu oli tehnyt kaikki tehtävämateriaalit kierrätysmateriaaleista ja niitä käytetään vielä monta kertaa ja usealla eri tavalla.

Teksti: Marjo Tahvanainen.

Pimeästä metsästä löytyi monenmoista jännittävää.

Poimintoja