Kulttuuritalo Jaatsilla toiminnallinen näyttely – ”Palikoilla rakentaminen yksi kuvanveiston muoto”

Tällaisenkin ihmishahmon voi palikoista rakentaa. Kuva Jaatsin näyttelystä: Kai Ruohonen.

Kulttuuritalo Jaatsilla Sastamalassa avautui tiistaina vuorovaikutuksellinen näyttely, jossa jokainen voi kokeilla kuvanveistäjänä oloa.

Näyttely käsittää Elävä Veistos I -palikkaveistokset, joihin saa koskea sekä veistää ne purkamalla ja rakentamalla oman näkemyksensä mukaiseen muotoon.

Elävä Veistos I -palikasto on nimensä mukaisesti toiminnallinen teos, joka muuttaa muotoaan, elää. Kuvataiteilija Kai Ruohosen suunnittelema palikasto on taidelähtöinen leikkimisen apuväline, joka koostuu koivusta, tammesta, mahongista ja pähkinäpuusta valmistetuista muotopalikoista. Puulajikkeet on valittu palikastoon niiden kestävyyden sekä ominaisväriensä takia.

Palikaston materiaalina toimivat perinteikkäisiin ja helposti lähestyttäviin rakennuspalikoihin pohjautuvat geometriset perusmuodot johdannaisineen.

Palikoilla rakentaminen on yksi kuvanveiston muoto ja palikoiden avulla voidaan veistää lukemattomia erilaisia kokonaisuuksia, muotoja ja merkityksiä. Elävä Veistos I -palikaston keskiössä on ihmisenmuotoinen jälleenrakennussarja.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään Elävä veistos -työpajat 17.-18. joulukuuta kello 12-17 (nonstop), vetäjänä kuvataiteilija Kai Ruohonen. Työpajoihin on vapaa pääsy.

Näyttelyn tuottaa KO-KOO-MO ry, joka on luovuuteen perustuvan visuaalisen taiteen konseptin kehittäjä ja toteuttaja. KO-KOO-MO:n toiminnasta vastaavat nukketeatteritaiteilija Roosa Halme, kulttuurituottaja Annukka Ketola ja kuvataiteilija Kai Ruohonen.

Näyttely-, työpaja- ja esityskokonaisuus on osa Operaatio Pirkanmaa kulttuuritempausta. KO-KOO-MO ry:n toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus.