Vanhan kirjallisuuden päivät ensi kesänä Vexve Areenan ja ammattikoulun ympäristössä – Katso tästä, mikä on tapahtuman teema

Kirjateltan tunnelmaa menneeltä kesältä. Kuva: Mikko Joona.

Vanhan kirjallisuuden päivien perinteinen tapahtumapaikka, Sylvään koulu, on kesällä 2023 putkiremontissa ja sen vuoksi tapahtuma siirtyy Vexve Areenan ja Vammalan ammattikoulun ympäristöön.

Vexve Areena on paikka, missä Sastamalan lentopalloylpeys VaLePa pelaa kotipelinsä. Lähistöllä on myös jäähalli ja urheilukenttä.

”Uusi tapahtumapaikka vei ohjelmavaliokunnan ajatukset urheiluun, liikuntaan ja kilpailemiseen. Pohdinnan tuloksena teema kiteytyi sanoihin Jalo kilpa. Teeman mukaisesti ohjelmassa on tarkoitus käsitellä urheilua ja siihen liittyvää kirjallisuutta ja kilpailua mutta laajentaa ohjelma käsittelemään myös kirja-alalla esiintyvää kilpailua”, taustoitetaan mediatiedotteessa.

Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2023.  Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 30.6–1.7.2023.

Yhdistyksen hallituksen ja ohjelmavaliokunnan kokoonpano

Yhdistyksen hallitus on valittu vuosikokouksessa 2020 kolmivuotiskaudeksi ajalle 2021–2023. Hallitus jatkaa aiemmassa kokoonpanossaan vielä vuoden. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpää. Hallituksen muut jäsenet ovat päätoimittaja Riku Jokinen. Hänen varajäsenenään toimii kirjailijakustantaja Marko Vesterbacka. Muina varsinaisina jäseninä ja varajäseninä (suluissa) jatkavat: kirjakauppias Timo Surojegin (kirjakauppias Vesa Hörkkö), kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola (myynti- ja markkinointijohtaja Katja Leino), viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto (kirjailija Paula Havaste) ja opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto (kansanedustaja Arto Satonen).

Ohjelmavaliokunnan kokoonpanoon tuli yksi muutos, kun ansiokkaasti ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen osallistunut luokanopettaja Kati Solastie jäi pois ja hänen tilalleen tuli kirjakauppias Petteri Leino. Muutoin ohjelmavaliokunta jatkaa aiemmassa kokoonpanossaan. Ohjelmajohtajana toimii kustantaja Touko Siltala ja ohjelmavaliokunnan jäseninä kirjailija Paula Havaste, päätoimittaja Karo Hämäläinen, kirjakauppias Vesa Hörkkö, toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, tiedetoimittaja Mikko Pelttari, viestintäpäällikkö Anne Rutanen, kirjakauppias Eira Sillanpää ja kirjailijakustantaja Marko Vesterbacka.

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää vuosittain yli 10 000 kävijää. Vuonna 2023 tapahtuma järjestetään 39. kerran. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.