Lukija: Vammalan rantasauna täysi floppi – ”Tällä menolla kannattaa se uimahalli jättää suosiolla tekemättä”

Avantouimareita uusilla lauteilla. Arkistokuva: Minna Isotalo.

Päätin eräänä iltana lähteä testaamaan lehdessä niin hehkutettua remontoitua Vammalan rantasaunaa. Heti ovesta sisään tullessani minua varoitettiin kylmästä saunasta. Pukuhuoneeseen päästyäni totesin saman kostean tunkkaisuuden kuin ennen remonttia. Toki yleisilme oli muuttunut siistimmäksi.

Pesuhuone oli remontoitu uudeksi ja odotukset oli kosteasta höyrystä huolimatta korkealla. Pukuhuone oli tuttuun tapaan täynnä ja oli vaikeaa löytää itselleen edes pientä koloa uimakassille ja vaatteille. Ahdisti. Seinät valuivat edelleen vettä, eikö ilmastointia olekaan tehostettu tai korjattu?

Ryysiksestä johtuen ei ollut edes toivoa päästä saunaan ylälauteelle ja suureksi pettymyksekseni totesin, että keskilaude on niin kapea, että siihen ei sovi sekä ylimmäisen jalat että toinen ihminen istualteen. Siinä menikin sitten tovi ”lämmitellessä” alimmaisella lauteella jalat jäässä. Ja puusta huolimatta, laude kylmä, kuten ennenkin. Kiukaasta ei tullut pihaustakaan löylyä ja kun kävin tarkistamassa, niin mittari näytti 75 astetta.

Kylmällä saunalla en ainakaan minä pärjää, koska haluan oikeasti kylmäaltistaa itseäni avannossa jonkin aikaa. Kylmiltään pääsen avantoon ilmaiseksikin istumatta kylmässä saunassa maksusta.

Reitti laiturille oli yhtä jäinen kuin aina ennenkin ja hienot lämmitettävät rappuset olivat aivan jäässä. Edelläni menevä liukastuikin niissä ja putosi avantoon. Todella ala-arvoinen kokemus. Toivottavasti kellekään ei satu pahasti. Turvallisuuteen ei oltu kiinnitetty mitään huomiota. Hienot lämmitetyt rappuset ilman lämpöä hengenvaarallisen liukkaassa peilijäässä.

Enpä ole vielä milloinkaan keskeyttänyt avantosaunareissuani kahteen uintiin. Saunassa olijat olivat selkeästi närkästyneitä puuttuvasta lämmöstä ja remontin tuloksista. Useampi sanoi antavansa palautetta. Tunnelma oli kiusaantunut. Eikö nyt ihan oikeasti 100 000 eurolla saada yhdelle rantasaunalle edes kuumaa saunaa?

Avantoharrastuksen pitäisi olla hauskaa, rentouttavaa ja siitä pitäisi tulla hyvä olo sekä mieli. Vammalan rantasaunalta en valitettavasti tätä kokemusta saanut. Huomaa, että päättäjät eivät ole uimareita. Tällä menolla kannattaa se uimahalli jättää suosiolla tekemättä. Kertakaikkisen alhainen floppi.

Karvaasti pettynyt avantouimari

  • Kati

    Ihan sama kokemus. Todellinen pettymys. Saunassa loppui happi ennen kuin oli tarpeeksi lämmin mennä pulahtaan. Ennen remonttia saunassa sai sentään lämpöä. Jatkossa käyn kiikoisten rantasaunalla Missä sentään kiuas toimii. Harmittaa vain kun monta vuotta käynyt kyseisessä saunassa ja nyt täytyy ajella pidemmälle.

  • Mää Vaan

    Oli se aikaa kun saimme saunoa ja uida Kiikan mahtavassa uimahallissa jossa löylyä riitti ja käyttäjät kehuivat miten mukava ja viihtyisä uimalaitos kaupungissa on mutta sitten alkoi kateus kalvaa kun muutama tosi laiska ihminen ei viitsinyt sinne mennä kun oli matkaa peräti 9km ja sitten joutui vielä kävelemään raput alas ja tullessa pois raput ylös ja vaatimukset kaikui että Kiikan uimahallin ovet on naulattava kiinni, nyt on halli kiinni ja väki istuu kylmässä vammalan rantasaunassa happaman näköisenä.

  • Anne Joona

    Kuulkaas, Eikös olisi hieno idea rakentaa se uimahalli sittenkin Kaalisaareen keskustan päiväkodin tilalle ja siihen uuteen halliin voisi tehdä suoraan järvelle päin pari ovea josta pääsisi talvella juoksemaan avannossakin. Tuulikaappi vain vain väliin ja siinä sitä olisi kaikki samassa ja samoilla lämmöillä pääsisi uimareiden kanssa saunottelmaan. Rantasaunan voisi jättää kesäpaikaksi.

Jätä kommentti