Retkiluistelija joutui Houhajärvellä yllätyshyökkäyksen kohteeksi – ”Vilautteli minulle kulmahampaitaan”

Retkiluistelija. Kuvituskuva: Pixabay.

Olin retkiluistelemassa Sastamalan Houhajärvellä torstaiaamupäivänä 2. helmikuuta. Lähdin sujuttelemaan järven keskustan puoleisesta päästä, ja noin Mäntyrannan kohdalla havaitsin, että järvellä oli myös kaksi koiraa vapaana. Kun ne huomasivat minut, ne lähtivät välittömästi perääni – omistajan kielloista ja käskyistä välittämättä.

Koirat olivat kookkaita ja tummia, rodultaan mahdollisesti dobermanneja. En uskaltanut ottaa niihin kontaktia, vaan jatkoin luistelua. Sivusilmällä yritin seurata tilannetta ja havaitsin, että toinen koirista oli selvästi aggressiivisempi rähjäten ja räyskyttäen. Sillä näytti olleen kuonokoppa, jonka välistä se vilautteli minulle kulmahampaitaan. Tämä koira myös seurasi aivan kintereilläni noin 500 metrin matkan, kun toinen palasi omistajansa luokse jo aiemmin. Lopulta tämä aggressiivisempi koirakin luovutti.

Haluaisin huomauttaa, että koirien tulisi ulkoilla kytkettynä. Tai vähintään olla omistajansa hallinnassa niin, että ne saa kytkettyä nopeasti. Houhajärvellä omistaja huusi ja kiroili, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta koirien toimintaan. Itse en koiria pelkää, mutta monet pelkäävät. Jäällä olisi myös voinut liikkua pieniä lapsia tai ihmisiä toisten koirien kanssa, miten silloin olisi mahtanut käydä?

Koiranomistajan kannattaa muistaa, että Houhajärvellä kulkee paljon hiihtäjiä, luistelijoita ja muita ulkoilijoita. Ja samaten ulkoilijoiden kannattaa nyt tämän kokemuksen perusteella olla valppaana alueella liikkuessaan.

Retkiluistelija

Muokattu 06.02. klo 15.12 koirien mahdollinen rotu.