60-vuotiaiden luokkakokous Kiikassa – ”Viimeistään viiden vuoden päästä uudestaan”

Luokkakokouspoppoota yhteiskuvassa. Kokousta vietettiin Äetsän koululla ja ravintola Konttorissa.

Kiikan-Keikyän peruskoulun vuonna 1979 päättäneiden kuusikymppisten luokkakokous järjestettiin vanhassa opinahjossamme Äetsän koululla Venetsialaisviikonloppuna. Alunperin 95:stä, nyt 89 luokkakaverista, peräti 48 pääsi paikalle muistelemaan yhteistä yläasteaikaa.

Koululla tapaamiseen osallistuivat myös entiset opettajat Eija Helander ja Marja Koukku.

Vanhojen koulutilojen kierroksella palasi mieleen monet opit ja useat mokat, jotka nyt naurattivat ja vähän hävettivätkin, mitä kaikkea oli tullut tehtyä. Jutut jatkuivat ravintola Konttorissa Kiikan kouluraitilla hyvän ruuan äärellä.
Pimenevässä illassa nautittiin omien koulukaverien Jukan ja Taren musisoinnista.

Jotkut kasvot olivat 44 vuoden aikana unohtuneet, toiset palasivat mieleen heti tuttuna hymynä tai ilmeenä. Tilaisuus oli niin leppoisan lämminhenkinen, että seuraava luokkakokous päätettiin kutsua koolle viimeistään viiden vuoden kuluttua.

Teksti: Ulla Yli-Hongisto