Street Food -festivaalit ensimmäistä kertaa Vammalan torilla – tapahtumalle toivottiin jatkoa

Kokeneet torikauppiaat Raija Raikunen ja Sofia Keskumäki olivat tapahtuman aikaan myymässä omia tuotteitaan. Street Food-festivaalipäivän asiakasmäärät eivät heidän mukaansa poikenneet juurikaan tavallisesta keskiviikon toripäivästä. ”Hyvin torikauppa on käynyt, kesälomien aikaan keskiviikot olivat todella vilkkaita päiviä, mutta koulujen alettua ja lomien loputtua lauantait ovat yleensä parhaita myyntipäiviä”, naiset tuumailivat.

Street Food-festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa Vammalan torilla viime viikolla.
Kaksipäiväisessä tapahtumassa pääsi maistelemaan monenlaisia ruokia aina Kaukoidän eksoottisista makuelämyksistä supisuomalaisiin perinneruokiin.

Kojuista sai niin rapeaksi paistettuja muikkuja, eksoottista thairuokaa, avotulella loimutettua lohta, erikoisburgereita kuin monia muitakin herkkuja.
Ja tottakai metrilakua ja jäätelöäkin oli myytävänä.

Keskiviikkona paikalla oli myös ”tavallisia” torimyyjiä, joiden pöydät notkuivat muun muassa tuoreita kasviksia, ja kotimaisia metsän antimia; marjoja ja sieniä.
Festivaalit toivat tuulahduksen kansainvälistä meininkiä suoraan Sastamalan sydämeen tyrvääläiseen tyyliin sovitettuna.

Tuoreita kotimaisia kasviksia on mukava ostaa torilta.

Kävijät kiittelivät sitä, että kumpanakin päivänä tapahtuma kesti lounasajasta aina iltaseitsemään saakka, joten paikalle ehätti vielä työpäivän jälkeenkin.
Torilla saattoi piipahtaa pikipäin vain noutamassa ruokaa, tai fiilistellä paikan päällä pidempään, syödä rauhassa ja nauttia hyvästä tunnelmasta.

Loimukeisarin Tomi Taalikka ja Mirva Kuivalainen palvelevat asiakkaita ilon kautta. Loimulohirullat olivat yksi tapahtuman ehdottomista hittiruuista, jonkun verran jonoakin ehti välillä kojun eteen muodostua.

Väkeä oli mukavasti liikkeellä, ja tapahtuman jaksottuminen kahdelle päivälle oli toimiva ratkaisu – sen ansiosta kovin suurta ryysistä ei päässyt syntymään missään vaiheessa.
Ja vaikka jonoja välillä kojujen eteen muodostuikin – erityisesti lounasaikaan, ne eivät olleet mahdottoman pitkiä ja annoksensa sai kohtuullisessa ajassa.

Voitto ja Maunu tulivat vanhempiensa kanssa torille Mouhijärveltä. ”Me haluamme ainakin pomppia ja syödä jotain hyvää”, veljekset suunnittelivat. Ja nämä suunnitelmat toteutuivat.

Lapsia varten torille oli pystytetty pomppulinna ja liukumäki, ja etenkin keskiviikkopäivän aurinkoinen sää sai myös perheet liikkeelle.

Street Food-festivaalit on 12 yrittäjän yhteisesti järjestämä, eri paikkakunnilla kiertävä, suosituksi tullut tapahtuma.
Hyvän vastaanoton se sai Vammalassakin, ja Street Food-festivaalia toivottiin torille jatkossakin.

Maunu testasi liukumäen lähes ensitöikseen. Ruoka sai odottaa.
Voitto näytti kuinka mallikkaasti pomppulinnassa voi pomppia. 
Kumpanakin päivänä väkeä oli mukavasti liikkeellä. 
Rapeat muikut oli yksi suosikkisapuskoista.
Moni mietti, mihin kojulle sitä oikein suunnistaisi. Valinnan varaa riitti.
Torilla on mukava turista ja tavata tuttuja, tapahtumat tuovat aina mukavaa lisävilskettä torielämään.
Thairuokaa ostettiin paljon lounasaikaan ja kotiin viemisiksi.
Toisena tapahtumapäivänä oli pilvistä ja illemmalla sateistakin säätä. Toisena päivänä oli aurinkoista.
Valitsin loimulohirullan omaksi lounaakseni, ja siihen ei totta vieköön tarvinnut pettyä.