Sastamalalainen keskustanuorten puheenjohtaja arvostelee budjettia rajusti: ”Olisi mennyt lastenlastenkin rahat”

Aleksi Sandroos.

Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos Sastamalasta ja varapuheenjohtajat ovat närkästyneitä budjettiriihen päätöksistä. He syyttävät vaalilupauksien pettämisestä.

”Hallitus sai kaavailtua vaalikaudelle päivässä seitsemän miljardia lisävelkaa. Koko neljän vuoden ajalle sitä kertyy 46 miljardia euroa. Onneksi eivät jatkaneet toista päivää, sillä muuten olisi mennyt lastenlastenkin rahat”, päivittelee Aleksi Sandroos.

Keskustanuorten puheenjohtajat käyttävät tiedotteessa kovaa kieltä. Heti otsikossa mainitaan, että ”Orpon hallitus olikin suuri kusetus”. Samaa tyyliä viljellään myöhemminkin. ”Suurista lupauksista tehtiin ketterä siirtymä suuriin kusetuksiin”, he toteavat.

Aleksi Sandroos ja varapuheenjohtajat ovat kuitenkin tyytyväisiä, että hallitus on ottanut velkaantumisen taittamisen vakavasti. He toivovat, että myös oppositiokumppanit ymmärtäisivät valtavat haasteet budjetin vakauttamisessa etenkin tässä korkotilanteessa.