Toimintakeskuksen asiakas huolissaan sisäilmaongelmista: ”Herätkää ja tehkää asialle jotain”

Osoitteessa Aarnontie 17 toimii Sastamalan toimintakeskus. Lisäksi siellä on asuntoja ja kotihoidon toimitiloja.

Vähän aikaa sitten oli paikallisessa lehdessä juttu Aarnontie 17:n sisäilmaongelmista. Siinä oli haastateltu kotihoidon työntekijää. Samassa kiinteistössä toimii myös toimintakeskus. Olen asunut kyseissä rakennuksessa seitsemän vuotta ja olen myös toimintakeskuksen asiakas. Minulla on ollut jo pidempään silmissä hiekkaisuuden tunnetta, yskää, nuhaa, väsymystä, päänsärkyä, huimausta ja nenän tukkoisuutta. Asunnossa oli ilmanpuhdistin, mutta ei se auttanut.

Sastamalan toimintakeskuksen sisäilma on huono. Siellä käy paljon ihmisiä. Monet – myös asiakkaat – oirehtivat. Tuntuu pahalta, että ihmisten terveydestä ei välitetä. Vaikka remonttia on tehty, sisäilma ei ole parantunut. Ihmisillä ei ole hyvä olla.

Pirha vastaa nykyään toimarinkin toiminnasta, mutta joku vastuu pitäisi olla Sastamalan kaupungillakin. Paikkakunnalla on tyhjiä tiloja vaikka kuinka paljon. Me olemme ansainneet korvaavat ja terveellisemmät tilat. Toivoisin ymmärrystä ennen kuin tulee monta sairastunutta lisää. Herätkää ja tehkää asialle jotain.

Ihmettelen suuresti, miten meillä on varaa rakentaa uimahalli, jos ei ole varaa tehdä tälle asialle mitään. Kovasti sitä uimahallia perustellaan silläkin, miten aivan kaikenlaiset ihmiset pääsevät liikkumaan ja kuntoutumaan. Vähän myöhässä se halli tulee, jos meidän terveytemme on jo pilalla. Ja mahtaako se näitä huonon sisäilman tekemiä vaivoja enää parantaakaan?

Huolestunut asukas