KATSO kuvat! Yllätysten Yö toi säpinää marraskuun pimeyteen

Kiikan kirjastossa oli tarjolla ”överimunkkeja” Kiikan Nuorisoseuran toimesta. Yhdistyksen Tuula Nurmi ja Essi Suhonen kertoivat herkkusuiden yleensä löytävän hyvin tiensä kirjastokaffeille. Kävipä muutama ihminen ostamassa munkkeja myös kotiinviemiseksi.

Sastamalan Keikyässä ja Kiikassa järjestettävä Yllätysten Yö tarjosi jälleen nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Perjantai-ilta oli pimeä ja sateinen, mutta väkeä oli silti mukavasti liikkeellä.

Eri puolilla entisen Äetsän alueella oli myyjäisiä, herkuttelumahdollisuuksia ja kiinnostavaa ohjelmaa yhteensä yli kolmessakymmenessä kohteessa.

Vauhdikkainta meno oli Äetsän koulun temppuradalla sekä Pehulan koulun mustassa meressä.

Tapahtuma huipentui jälleen jo perinteeksi muodostuneeseen ilotulitukseen Pehulassa.

Yllätysten Yön loivat useat paikalliset yhdistykset, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt. Tapahtumajärjestelyissä on vahvasti mukana myös Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut.

Äetsän koulun temppuradalla oli jo tapahtuman ensihetkillä havaittavissa liikunnan iloa. Meno kuulemma kiihtyi illan edetessä.
Äetsän koulun yhdeksäsluokkalaiset Anni-Maria Peltomaa ja Severi Santanen olivat vapaaehtoishommassa tiedepajalla. Kaksikon mukaan paja ei ollut mikään paha nakki, sillä kemia on ihan kivaa. Yllätysten Yössä tiedepaja on järjestetty jo useamman kerran ja se on alkuaan opettaja Olli Cederlöfin vetämän tiedekerhon peruja.
Äetsän koululla oli tilaisuus kaunistautumiseen. Oppilaat tekivät kasvomaalauksia, lakkasivat kynsiä ja hiuskuontalonsakin oli mahdollista saada paremmalle tolalle. Käsityönopettaja Nenna Koivusella on takana työuraa parturi-kampaajana. Noora Ojamäki halusi olla perjantai-illan ensimmäinen rohkea Nennan kampauskäsittelyssä.
Sastamalan lukukoirat, Sari Viljasen tsekinpaimenkoira Aave ja Emmi Rautiaisen suomenlapinkoira Armi ovat tottuneet kuuntelemaan lasten kertomia tarinoita. Joten eipä ollut ihme, että satuhahmon seura oli niille mieleen. Muumiasussa tapahtumavieraita ilahdutti yhdeksäsluokkalainen Katariina Merinen.
Sastamala on käsityökaupunki. Yllätysten Yö tarjosi jälleen laajan valikoiman kädentaitajien töitä. Nämä lystikkäät hiirulaiset toimittaja bongasi Tonttu-kammarista Kiikasta.
Pehulassa asuva Ritva Rauvola oli tapahtumassa mukana sympaattisilla käsitöillään. Rauvola on Yllätysten Yön lisäksi osallistunut jo vuosien ajan Sastamalan alueen joulumyyjäisiin. ”Kierrän näitä tapahtumia nyt todennäköisesti viimeistä kertaa. Vaikka onhan tämä ollut minulle rakas harrastus”, hän jutteli. Rauvola tonttuineen on tulossa vielä ainakin Vammalan joulunavaukseen.
Pehulan koulun vanhempaintoimikunta oli järjestänyt ”mustan meren” koulun liikuntasaliin. Paikka oli lasten mieleen. Pihla Viitanen ja Erika Rintala kertoivat, että isojen renkaiden päällä pomppiessa ja ryömiessä tulee hiki. ”On ollut tosi hauskaa. Tämän paikan lisäksi meitä kiinnostaa ilotulitus”, he juttelivat.
Kintunperän Seinäruusut tarjoilivat näyttäviä tanssiesityksiä Keikyän Perikunnan kunnostamalla puukoululla Pehulassa. Kuvassa menossa merirosvoflamenco.

Pehulan puukoululla järjestetty ohjelma keräsi katsojia.
K-Market Äetsän pihamaalle ja muualle Pehulan keskustaan saapui runsaasti väkeä seuraamaan ilotulitusta.
Yllätysten Yössä nähtiin todennäköisesti Sastamalan kuluvan vuoden näyttävin kaikelle kansalle järjestetty ilotulitus.