Jukka Poikakin tulee Kankeille – ”Tapahtuman tavoitteena on elävöittää kaupunkia monipuolisella ohjelmalla ja esitellä paikkakunnan yritysten palveluita”

Yrittäjät Marianne Haapamäki Aseman Kengästä (vasemmalla), Marianne Holappa Puistokadun Kukkatuvasta ja Monika Rehakka Piänestä Putiikista ja Lahjatalosta toivovat, että ihmiset lähtevät sankoin joukoin Sastamalan ensimmäiseen kaupunkitapahtumaan. Kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Maarit Rapp ja yritysasiantuntija Mikko Rauva kertovat, että tapahtuman jälkeen on tarkoitus koota palautetta onnistumisista, sekä miettiä seuraavaa kertaa varten, pitäisikö jotakin tehdä toisin.

Kansantieteilijä, historiantutkija Antero Warelius luonnehti aikoinaan tyrvääläisiä kankeiksi, hiljaisiksi ja tytyväisiksi. Tuosta luonnehdinnasta on saanut nimensä myös Sastamalan ensimmäinen kaupunkitapahtuma Kankeet, joka järjestetään lauantaina 6.4.

Ohjelmaa on torilla, yrityksissä, kirjakorttelissa, Sylvään koululla ja Vareliuksen koulun liikuntahallissa, jossa paikalliset liikuntaseurat järjestävät kaupungin liikuntapalveluiden kanssa erilaisia liikunnallisia aktiviteettejä.

”Tapahtuman sisältöä on suunniteltu viime vuoden lopulta lähtien yrittäjien, kolmannen sektorin toimijoiden ja kaupungin edustajien kesken. Tavoitteena on elävöittää kaupunkia monipuolisella ohjelmalla ja esitellä paikkakunnan yritysten palveluita”, kertoo kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Maarit Rapp.

Yritysasiantuntija Mikko Rauva Sastamalan kaupungilta uskoo, että uudenlaiselle kaupunkitapahtumalle on tilausta, ja väkeä tulee olemaan liikkeellä. Torilavalla on niin torvisoittoa, tanssia kuin musiikkiakin. Lapsia viihdyttää lastenmusiikkiorkesteri Orffit, ja ohjelma huipentuu, kun estradille astelee Jukka Poika.

Jukka Poika. Kuva: MagnumLive.

”Kannattaa ehdottomasti pitää liikkeet avoinna ja houkutella väkeä ostoksille hyvillä markkinatarjouksilla, tai vaikka yllätysohjelmalla”, hän vinkkaa.

Tapahtumassa, ja etukäteen myös useissa myymälöissä, tulee olemaan jaossa ohjelmalehtisiä, joista löytyy mukana olevat liikkeet, muut tapahtumapaikat sekä kartta.

Kiinnostusta tapahtumaa kohtaan on ilmennyt rutkasti jo etukäteenkin, sillä esimerkiksi Taitokeskuksen käsityökirppiksen kaikki myyntipaikat on varattu.

Mukaan Kankeisiin on ilmoittautunut nelisenkymmentä eri alan toimijaa yrityksistä ja ravintoloista kulttuuri- ja järjestötoimijoihin.

”Ja vieläkin ehtii mukaan ihan vain ilmoittautumalla minulle”, Rauva innostaa.

Tapahtumapäivänä torilla on ohjelmaa kello 10-17. Torilla on myös ruokamyyntiä, torikauppiaita sekä  järjestötoimijoita esittäytymässä.

Orffit. Kuva: Kim Saarinen.

OHJELMA VAMMALAN  TORILLA KLO 10–17:

Torilavan ohjelman juontaa Tapio Riutta

10.00 Kiikan torvisoittokunta
10.15 Karnevaali-sambaryhmä
11.00 Reggaeton-tanssiryhmä
11.15 Kankeita uutisia 130 vuoden ajalta
12.00 Latinoshow-tanssiryhmä
12.15 The Kilkelly’s – irkkumusiikkia
13.00 Kangoo Club
13:30 Vuoden Kankeen valinta
14:00 Lastenmusiikkiorkesteri Orffit
15:00 Tanssistudio Minna Koski
16:00 Jukka Poika

Muutokset mahdollisia, tanssiryhmän esitykset Torikeskuksessa.