Uusi kaupunkitapahtuma Kankeet osoitti heti tarpeellisuutensa – Hyvää palautetta tuli niin kauppiailta kuin yleisöltäkin

 

Mirva ja Mika Oino olivat lähteneet liikkeelle lastensa Elisan ja Veikan kanssa. Ennen tuloaan torille he olivat käyneet Pukstaavissa rapsuttelemassa lukukoiraa. Ostoksiakin perhe suunnitteli tekevänsä ainakin kirjakaupassa. ”Toivottavasti järjestetään uudelleenkin, sillä tällaiset tapahtumat tuovat elämää kaupunkiin”, Mirva Oino totesi.

Sastamalan ensimmäinen Kankeet-kaupunkitapahtuma sai väen liikkeelle, vaikka huhtikuisen lauantain sää ei parastaan tarjonnutkaan .

”Olen saanut todella hyvää palautetta niin kauppiailta kuin yleisöltäkin”, iloitsi kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Maarit Rapp.

”Iso ponnistushan tämä oli myös kaupungille, ja konsepti osoittautui varsin toimivaksi. Vaikka ohjelmalava oli torilla, niin väkeä liikkui ympäri kaupunkia oikein mukavasti. Kirjakorttelissakin porukkaa riitti saman verran kuin Vanhan ajan joulumarkkinoilla”, Rapp totesi.

Kirjailijapariskunta Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Tapahtumassa jaettiin myös Vuoden Kankee -tunnustus, ja sen sai kirjailijatpaariskunta Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Heidät tunnetaan muun muassa Tatu ja Patu -kirjoistaan.

Torilavalla oli koko tapahtuman ajan erilaista ohjelmaa, niin tanssia kuin musiikkiakin. Eniten väkeä lavan eteen kertyi lastenyhtye Orffien sekä Jukka Pojan esitysten aikana.

Kiviniitylle Kankeet toi kiitettävästi säpinää. Normaaliin lauantaipäivään verrattuna myynti kolminkertaistui.

”Olen tyytyväinen. Paljon väkeä oli liikkeellä. Meillä meni päivän aikana 300-400 makkaraa, ja myynnillisestikin olen erittäin tyytyväinen”, summasi tapahtumatunnelmia Joonas Ranta-aho Kiviniityltä.

”Kaupunki oli hyvin mukana, ja uusi tapahtuma, konsepti ja brändi toimivat. Tästä jäi kaiken kaikkiaan oikein hyvä fiilis.”
Saman suuntaisia olivat tunnelmat Aseman Kengässä.

”Tosi hyvin meni ensimmäiset Kankeet meidän mielestämme. Asiakkaat kiittelivät sitä, että ohjelmaa oli joka ikäryhmälle”, yrittäjä Marianne Haapamäki iloitsi.

”Kankeet oli toimiva paketti – nyt onnistuttiin. Pidin hyvänä sitä, että yritysten lisäksi esillä olivat myös yhdistykset.”

Torin lehmukset ovat inspiroineet kultaseppä Riku Korkeeta ja Ilpo Honkasaloa. Miehet myivät tapahtumassa kaadetuista torin lehmuksista tehtyjä koruja ja käyttöesineitä.

Funkkistalollakin Kankeet-kansaa kävi aktiivisesti.

”Työkavereiden kanssa on juteltu siitä, miten hyvin kaikki meni. Ollaan tosi hyvällä mielellä. Porukkaa oli paljon ja meininki oli hyvää. Soraääniä ei kyllä kuulunut yhtään”, hehkutti Heli-Maaria Utriainen.

”Meillä käytiin ruokailemassa, yläkerrassa oli Sastamala laulaa- konsertti ja paikalla oli iltasella myös viiniasiantuntija Tanja Turunen pitämässä viinitastingia ajatuksella tule selvittämään viinipersoonasi.”

Funkkistalolla oli panostettu myös lasten viihtyvyyteen.

”Parkkipaikalla vetonaulana oli Kärppälän ratsutilalta maailman kankein shetlanninponi Muffe, jolla lapset pääsivät kokeilemaan talutusratsastusta”, kertoi Utriainen.

Torin laidalla sijaitsevan Huonekaluliike Kalliokosken ovi kävi tiuhaan tahtiin koko loppuviikon ajan, sillä tapahtumapäivän eli lauantain lisäksi Kankeet-tarjouksia oli liikkeessä jo torstaina ja perjantaina.

”Venytimme sitä tarjousten osalta näin, jolloin hyödynsimme tapahtumaa parhaiten. Tällaiset tempaukset vaativat panostusta yrittäjiltä itseltäänkin. Ja kun jotakin järjestetään, niin jotakin yleensä myös tapahtuu – saadaan ihmiset liikkeelle”, pohti Matti Kalliokoski.

”Säätkään eivät säikäyttäneet, vaikka paremmatkin ne olisivat voineet olla.”

Maarit Rapp kertoo, että lähiaikoina on tarkoitus pitää yrittäjien kanssa palaveri, ja koota palautetta ja huomioita tapahtumasta.

”Kankeet-nimen alla voisi hyvin järjestää esimerkiksi markkinoita tai muita pienempiäkin tapahtumia, ja sitten tällaisen isomman tapahtuman kerran tai pari vuodessa”, hän suunnittelee.

Aurinkokin tuli esiin, kun Jukka Poika vei sastamalalaiset kylmästä lämpimään.

Jätä kommentti