Pyymäen kahvilakulttuuri rantautuu Huittisiin – Kahvila Helmelle löytyi vihdoin ostaja, samalla ympyrä sulkeutuu

Pyymäen Leipomon kahvilatoiminnoista vastaava Laura Tuomisto (vasemmalla) näkee Huittisissa paljon potentiaalia. Kuvassa myös Helmi Nieminen ja Anniina Nikali.

Sastamalalainen Pyymäen Leipomo on ostanut huittislaisen Kahvila Helmen liiketoiminnan. Pyymäelle toiminta siirtyy ensi viikon alussa. Kahvilan nimeksi tulee pitkän tauon jälkeen Pyymäen Helmi.

”Liiketoimintakauppa on samalla paluu juurillemme, sillä Pyymäen Leipomolla on pitkät perinteet Huittisissa. Isomummuni Aira Pyymäki perusti kahvilan Huittisiin jo -60 -luvun alussa, ja hänen tyttärensä jatkoi toimintaa Moijasen kotileipomona, ja hänen toinen tyttärensä, eli mummuni Pirkko Lujala otti vastuulleen Pyymäen Leipomon ja kahvilan Vammalassa.

Vuonna 2005 Pyymäen Leipomo osti Moijasen kotileipomon liiketoiminnan ja jatkoimme kahvilaa Pyymäen Helmi -nimellä. Sittemmin myimme Huittisten liiketoiminnan vieraalle, kunnes nyt ympyrä sulkeutuu”, selvittää Pyymäen Leipomon kahvilatoiminnoista vastaava Laura Tuomisto.

Tuomiston mukaan laajentuminen Huittisiin ei varsinaisesti ollut yrityksen agendalla, mutta lopulta päätös tehtiin osin historiallistenkin seikkojen vuoksi.

”Ja näen Huittisissa paljon potentiaalia”, hän jatkaa.

Pyymäen Leipomolla on nyt viisi kahvilaa: kaksi Sastamalassa, kaksi Tampereella ja yksi Huittisissa.

Ensi viikolla Huittisten kahvila on pari, kolme päivää kiinni, mutta viimeistään perjantaina 31.5. Pyymäen Helmi avaa ovensa.

”Varsinaista remonttia tiloissa ei tarvitse tehdä, mutta pienellä stailauksella saamme kahvilan vastaamaan paremmin omaa konseptiamme. Tunnelmahan on suuri osa kahvilakokemusta, joten visuaalisuus on tärkeä osa sitä”, Tuomisto muistuttaa.

Jatkossa Pyymäen Helmestä saa jälleen lounasta, ja vitriinistä löytyy niitäkin tuotteita, joita on myynnissä vain Pyymäen omissa kahviloissa. Kahvi on Pyymäelle räätälöityä paahtoa. Tarjolla on myös valikoima leipiä, ja irtojäätelöä on myynnissä jatkossakin.

”Mielellämme kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita”, Tuomisto sanoo.

Kahvila Helmen työntekijät  jatkavat myös Pyymäen Helmessä, ja aukioloajat pysyvät samoina.

Pyymäen kahviloiden kabineteissa järjestetään paljon pieniä yksityistilaisuuksia, kuten muistotilaisuuksia, syntymäpäiviä tai yritysten aamukahveja. Sama tulee mahdolliseksi nyt Huittisissakin.

”Esimerkiksi monet muistotilaisuudet ovat nykyään väkimäärältään pieniä, ja niihin halutaan valmiit tarjoilut ja palvelu”, Tuomisto tietää.

Kahvila Helmeä viimeiset 15 vuotta luotsannut yrittäjä Pirjo Tuominen myöntää, että ilmassa on tiettyä haikeutta.

”Asiakkaista on tullut läheisiä, ja olen nähnyt monta kasvutarinaa vauvasta teini-ikään”, hän toteaa.

Yritys on ollut myynnissä vuoden päivät, mutta aika on ollut haasteellinen, vaikka kyselyjäkin on Tuomisen mukaan ollut useita.

”Maailmanpoliittinen tilanne on epävarma, ja oikeastaan koronapandemiasta lähtien alalla on ollut haastavaa”, hän sanoo.
Eläkkeelle siirtyvä Tuominen on kuitenkin tyytyväinen siitä, että kahvilan toiminta Huittisissa ei lopu, vaan toimintaa jatkaa hyvistä tuotteistaan tunnettu, perinteikäs perheyritys.

”Mutta asiakkaita tulee ikävä, ja haluankin heille välittää kiitokset kaikista kuluneista vuosista”, Tuominen lisää vielä.

Jätä kommentti