Sastamala Priden suojelijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen: ”Emme asu vieläkään kaupungissa, jossa kaikilla olisi turvallinen ja tasa-arvoinen mahdollisuus elää omaa elämäänsä sellaisina kuin ovat”

Sastamala Pride järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Kuva: Tiltu Lahtivirta.

Sastamala Priden marssi ja puistojuhla järjestetään lauantaina.

Tapahtuman suojelijoina toimivat kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen. He kokevat tehtävän suureksi kunniaksi.

”Emme asu vieläkään kaupungissa, jossa kaikilla olisi turvallinen ja tasa-arvoinen mahdollisuus elää omaa elämäänsä sellaisina kuin ovat. Se kuitenkin tarkoittaa vain, että Pridea tarvitaan ja että työtä on jatkettava”, Aino Havukainen ja Sami Toivonen toteavat tapahtuman sosiaalisissa medioissa julkaistussa tervehdyksessä.

”Elämme tällä hetkellä maailmassa, jossa monet tahot haluavat haastaa ihmisoikeudet, tasa-arvon ja demokratian. Vähemmistöjen asemaa yritetään jopa aktiivisesti heikentää sen sijaan että korjattaisiin epäkohtia. Onneksi monet ovat nähneet tämän ja nousseet puolustamaan yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta”, suojelijat lausuvat.

Sastamala Pride alkaa kello 16 marssilla Puistokadun ja Ojansuunkadun risteyksestä Kaalisaareen, jossa vietetään puistojuhlaa. Tapahtumassa esiintyvät KorentoArt, Kaupungin Naiset, Suurimot ja Pekka Bäckman.

Sivistyslautakunta palkitsi Sastamala Priden organisoineet nuoret kaupungin kulttuuripalkinnolla ja yhdistys sai Krematoriosäätiöltä 10 000 euron avustuksen.

Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran.

Jätä kommentti