Indigo syntyi innosta saada omat teokset esille – Huittisten kirjastossa on heinäkuun ajan esillä töitä 14 taiteilijalta

Huittisten kirjaston Hermanni-salin ovella ensimmäisenä ovat vastassa Iina Kajanderin akryylimaalaukset.

Huittisten kirjaston Hermanni-salissa on heinäkuun ajan mahdollista tutustua perinteiseen tapaan huittislaisen Taideseura Indigon vuosinäyttelyyn.

Taideseuran puheenjohtaja Sirpa Luukkonen muistuttaa, että näyttelyä voi piipahtaa katsomassa myös kirjaston omatoimiaikoina.

Tänä kesänä esillä on yhteensä 38 taideteosta 14 eri taiteilijalta. Indigon vuosinäyttelyissä ei yleensä ole ollut teemaa, vaan jokainen näytteilleasettaja saa tuoda esille haluamiaan töitä.

”Tänä kesänä monipuolisessa näyttelyssämme on esillä monilla eri tekniikoille tehtyjä teoksia. Kävijät pääsevät ihastelemaan niin öljyväri-, akryyliväri-, pastelliväri- kuin geelipainantatöitä. Esillä on raapetekniikkaa, keramiikkaa eri tekniikoin sekä puuveistoksia, Luukkonen luettelee.

Maalausten aiheina on muun muassa henkilöitä, eläimiä, maisemia ja kukkia.

”Sen verran näyttelyyn esille tuotavia töitä on rajattu, että ne pitää olla tältä tai viime vuodelta, mitään kymmenen vuotta vanhoja teoksia ei ole tarkoitus esitellä, vaan uusia ja tuoreita juttuja”, Luukkonen sanoo.

Taini Rantasen Kot kot Hilma ja Viurusilmä kuuluvat taidenäyttelyssä esillä oleviin keramiikkatöihin.

Huittisissa ja lähikunnissa toimiva Taideseura Indigo on vuonna 2000 perustettu harrastelijataiteilijoiden yhdistys. Luukkosen mukaan seurassa on tällä hetkellä mukana parikymmentä jäsentä.

”Joskus on ollut enemmänkin, mutta ihan mukava määrä tämäkin on.”

Vuosittaiset taidenäyttelyt ovat seuran ydintekemistä, sillä Indigon perustamisajatuksena oli aikoinaan juuri toive saada taiteilijoiden töitä useammin ja paremmin esille.

Toinen yhdistyksen tärkeä tavoite on rohkaista erityisesti paikallisia lapsia ja nuoria taiteen pariin. Tätä työtä tehdään esimerkiksi joka syksy järjestettävän kuvataidekilpailun kautta.

”Kuvataidekilpailun palkitut työt tulevat olemaan esillä kirjastossa joulukuussa”, Luukkonen lupaa.

Säännöllisiä kokoontumisia taideseuran jäsenillä ei ole, mutta vuosittain tehdään yhdessä taideretki johonkin lähikohteeseen.

”Ja esimerkiksi tänään keskiviikkona osallistumme Suureen Maalaustapahtumaan ja maalaamme yhdessä ulkona Kehyskammarin pihapiirissä iltapäiväkolmesta alkaen. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet”, Luukkonen mainostaa.

Näyttelyssä on esillä monilla eri tekniikoilla toteutettuja töitä.

Jätä kommentti