Mieleenpainuvan pikkujoulujuhlan voi viettää monella tavalla – ”Joulunalusaika näyttäisi olevan aika rytinää”

Ilari Johansson naurattaa yleisöä Funkkistalossa marraskuun alussa.

Vammalan Funkkistalossa on totuttu näkemään stand up-koomikkoja ja huumorintäyteistä ohjelmaa on tiedossa tänäkin vuonna.
Sen lisäksi on uskallettu tehdä uusiakin aluevaltauksia.

”Stand up-illassa marraskuun alussa meillä esiintyy Ilari Johansson ja joulukuussa yläkerrassa päästään katsomaan teatteria. Timo Lavikainen ja Pasi Karppi ottivat itse meihin yhteyttä, ja ehdottivat teatteriesityksensä tuomista Funkkistaloon”, kertoo Partnos Oy:n markkinointikoordinaattori Helimaaria Utriainen.

”Kyseessä on 80-luvun Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin Lunta tupaan-komediaklassikko. ”Mies miehelle”-esityksessä puhutaan kiinnostavista ja aina ajankohtaisista aiheista”, täsmentää Utriainen.

”Ajattelin heti, että ilman muuta kokeillaan teatteria.”

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi esiintyvät ”Mies miehelle”-esityksessä. 

Uutta on myös talon ruokalistalla.

”Keittiömestarimme uudisti listan pari viikkoa sitten. Suosikit ovat säilyneet, mutta uutuuksiakin on. Meiltä saa nykyään esimerkiksi etanoita. Pääruuissa on pyritty huomioimaan myös vegaanit, burgereissakin on vegevaihtoehto”, Utriainen selvittää.

”Funkkistalon lisäksi myös Tyrvään Pappilan Kivinavetassa on lähiaikoina hyviä tapahtumia, kuten Hämyjamit, jossa on musiikkia laidasta laitaan. Lavalle saapuvat silloin Tyrvää All Stars, Petri Kiiski, lauluyhtye Tyrvään Plikat ja Hateles. Kapellimestarina toimii Jukka Keskitalo”, Utriainen vinkkaa pimeneviin iltoihin piristystä kaipaaville.

Vanha WPK Huittisissa on tunnelmallinen juhlien viettomiljöö. Kuva: Alueviestin arkisto

Huittisissa pitävän jalansijan saaneen ravintola Wanha WPK:n loppuvuosi näyttää erityisen vilkkaalta.

”Joulunalusaika näyttäisi olevan melkoista rytinää, joululounastakin on jo kyselty”, mainitsee yrittäjä Anna Rajaniemi.

”Tällä hetkellä on paljon kysyntää, meillä on koko loppuvuoden viikonlopuille varauksia.”

Pikkujoulukauteen WPK:lla on lähdetty Funkkistalon tapaan maineikkaana pidettyyn ruokaan ja huumoritarjontaan luottaen.

”Stand up-koomikko Tomi Haustola esiintyy meillä marraskuussa, ensimmäiset liput on jo myyty. Jos haluaa varmistaa esitykseen pääsyn, kannattaa lippu ostaa etukäteen. Oveltakin toki lippuja vielä saa, jos meillä on tilaa. Ennakkoliput ovat kuitenkin muutaman euron edullisempia ja takaavat varman pääsyn”, Rajaniemi muistuttaa.

Wanhan WPK:n vetovoima perustuu sen nimen mukaan vanhan palokunnan nostalgiseen, historialliseen rakennukseen ja muutenkin mieleenpainuvaan miljööseen aivan joen tuntumassa.

Juhlat tarjoavat irtioton arkeen. Kuvituskuva: Pixabay.

Niin ikään Huittisissa sijaitseva SMK eli Sikapitäjän Makkara & Kalja on tullut kuuluisaksi nimekkäistä esiintyjistään sekä paikallisen laatulihan suosimisesta ravintolan keittiössä.

”Syksyn myynti on ollut hyvää. Tilauskirjat ovat pullollaan, muutama viikonloppu on jo loppuunmyyty, ja tammikuun loppuun saakka on tilauksia. Myös pikkujoulumyynti on vetänyt, vaikka emme ole paljon missään mainostelleetkaan”, ravintoloitsija Tuula Ranta kertoo.

Hän iloitsee siitä, että Huittisissa on muutenkin paljon tapahtumatarjontaa.

”Esimerkiksi Risto Ryti-salin kanssa teemme yhteistyötä – jos siellä on jokin tapahtuma, meillä voi ruokailla. Vaikka tapahtuma ei olisikaan itse järjestetty, voidaan palveluita näin täydentää, ja se on kaikkien etu. Yhteistyö pienellä paikkakunnalla yrittäjien ja muiden toimijoiden välillä on tärkeää ja palveluiden yhdistäminen järkevää. Se on asiakkaille hyvää palvelua”, Ranta ajattelee.

”Esimerkiksi kun Haloo Helsinki! saapuu Tahto Areenalle joulukuussa, järjestetään meillä SMK:ssa etkot.”
Yhden asian pikkujouluasiakkaiden suhteen ravinloitsija on huomannut.

”Perinteistä jouluruokaa ei pikkujouluihin enää niinkään haluta, vaan jotakin muuta ruokaa pienellä jouluisella twistillä. Ehkäpä ihmiset saavat kotona syödä jouluruokia tarpeeksi.”

Esiintyjäpaletissa SMK:lla on vetovoimaisia nimiä, kuten Antti Railio, Olli Halonen ja Retropop.

Marju Inkinen & band on esiintymässä Hotel Tunnelissa marraskuussa. Kuva viime kesän keikalta. Kuva: Anne Heikkilä

Entisessä Vammalan Seurahuoneessa, nykyisessä Hotel Tunnelissa keittiömestari Jarmo Turppa vakuuttaa, että heillä on valmistauduttu pikkujoulukauteen huolella. Ruuan ja majoituksen lisäksi tasokkaisiin esiintyjiin on panostettu.

”Meillä on valmiita pikkujoulupaketteja, joista voi valita sopivimman. Hintaan sisältyy kaikki – jouluinen puffet, narikkamaksu, ohjelma… Saa vain olla ja nauttia”, kertoo Turppa.

Esiintyjäkaartissa marras- joulukuussa on muun muassa Lazy Diamonds, Marju Inkinen & band, Playa band, Hateles ja Coveralls.

”Osa pikkujouluruokailuista on jo loppuun myyty, mutta kaikille keikoille on vielä lippuja myynnissä”, Turppa toteaa.

Hän on huomannut asiakaskunnan ottaneen Hotel Tunnelin omakseen, vaikka pientä totuttelemistakin ollut.

”Jotkut vielä haikailevat Seurahuone-nimen perään, itsekin meinaa välillä vielä puhelimeen tuolla vanhalla nimellä vastata”, talon palveluksessa jo ennen omistajanvaihdosta pitkään ollut keittiömestari mainitsee.

Juhlien lisäksi Tunnelissa arki on vahvasti läsnä. Lounas pitää pintansa.

Paikallisten tuottajienkin tuotteita keittiöön päätyy.

”Käytämme paikallisia raaka-aineita niin paljon kuin se on mahdollista. Lohi tulee esimerkiksi Kalaneuvokselta ja juustoja Herkkujuustolasta”, mainitsee Turppa esimerkkeinä. Ala Carte listan ykkössuosikista ei ole epäilystäkään.

”Pippuripihvin voittanutta ei ole. Ja se on meillä kunnon 180 grammainen pihvi.”

Löylyjen lämmöstä voi Saunamaailmassa nauttia yhdeksässä erilaisessa saunassa. Kuva: Saunamaailma

Sastamalan Saunamaailman yrittäjä Ari Kiviniemi tarjoaa puolestaan pikkujoulun juhlijoille löylyjen lisäksi erilaisia aktiviteetteja.
Saunamaailmassa voi saunomisen lisäksi tehdä siis muutakin. Paikkaa voisikin kutsua elämyskeskukseksi.

”Pikkujouluilijoille tarjoamme kokonaisvaltaista pakettia ruokailuineen, ohjelmineen ja tarvittaessa myös majoituksineen”, yrittäjä kertoo.

Kiviniemen tilalta löytyy yhdeksän erilaisen saunan lisäksi kolmisenkymmentä aktiviteettia, joista asiakas voi valita mieluisimmat.

”Savikiekko- ja tarkkuusammuntaa, jousiammuntaa, laserammuntaa, maastoautoilua, ralliautolla ajoa, mönkkäriajelua, kullanhuuhdontaa, kori- ja rengaskiipeilyä, kalastusta, erilaisia sisäpelejä ja paljon muuta”, luettelee Kiviniemi.

”Ohjelmapuolella meillä on musiikkia, Stand uppia ja taikuriesityksiä”, paljastaa Kiviniemi.
Ruokien suhteen asiakkaiden mieleen on ollut erityisesti suomalainen loimulohi ja hirvestä tehty riistakäristys.

”Juuri ostimme pakkaseen parisataa kiloa tuoretta hirvenlihaa lisää”, Kiviniemi toteaa.

Saunamaailmassa voi tehdä paljon muutakin kuin saunoa – kuten huristella erilaisilla moottoriajoneuvoilla. Tässä viiletetään mönkijällä. Kuva: Saunamaailma
Juhlan tunnelmaa. Kuva: Saunamaailma

Jätä kommentti