Lukija ihmettelee: Annetaanko WPK:n rannan rapistua entiseen kuntoon Huittisissa?

Huittisten kaupunki on panostanut paljon WPK:n rannan kunnostamiseen. Nyt Alueviestin lukija on huolestunut, että tehty työ menee nopeasti hukkaan.

Alueviestin toimitukseen otti viime viikolla yhteyttä huittislainen lukija, joka oli tuohtunut WPK:n rannan kunnossapidosta. Häntä harmitti, että kaupunki on edellisinä kesinä laittanut rannan hienoon kuntoon, mutta nyt sitä ei hoideta asianmukaisesti, vaan rannan annetaan ränsistyä takaisin entisiin uomiin.

Lukija tahtoi tietää, miten kaupunki ranta-aluetta hoitaa?

Huittisten kaupungin vs. puistotyönjohtaja Jaana Mörsky pahoittelee, että Loimijoenpuiston kunto on aiheuttanut kuntalaisissa mielipahaa.

”Nuoret kesätyöntekijät ovat olleet perkaamassa Loimijoenpuiston kivikkoista rantapengertä tänä kesänä kahteenkin otteeseen. Silloin on poistettu kaikki kivien väleissä kasvava kasvillisuus, mutta joen puolelta kasvuston perkaaminen käsin on mahdotonta”, Mörsky kertoo.

Puistotyönjohtajan mukaan kaupungilla on tiedostettu, että vieraslaji isosorsimo on vallannut alaa Loimijoessa.

”Ruoppausta alustaviin toimenpiteisiin on jo ryhdytty kartoittamalla joessa esiintyviä suojeltuja simpukkalajikkeita. Simpukoiden myötä joesta löytyi vanhoja tykistön ammuksia, joka osaltaan viivyttävät rannan perkaamista.”

Loimijoenpuiston aluetta hoidetaan muun muassa leikkaamalla alueen nurmikko urakoitsijan toimesta kerran viikossa. Rantaluiska, johon ruohonleikkurilla ei pääse, trimmeröidään muutaman kerran kesässä. Alueen yleisilmettä siistitään ja roska-astiat tyhjennetään vähintään kaksi kertaa viikossa.

”Mielestäni tämä on riittävä panostus tälle alueelle työntekijämäärään suhteutettuna.”

Nurmikonleikkuuta, kukkien kastelua ja trimmeröintiä

Huittisten kaupungilla on puistopuolella kaksi vakituista työntekijää sekä kesäkaudella neljä kausityöntekijää.

”Lisäksi työllistämme noin 10 nuorta kesätyöntekijää kuukaudeksi kesä- ja heinäkuussa.”
Kausityöntekijöiden tehtäviin kuuluu muun muassa nurmikonleikkuuta, kukkien kastelua ja trimmeröintiä.

”Rikkaruohojen torjunta työllistää yllättävän paljon ja nuoret kesätyöntekijät ovat siinä suurena apuna.”

Puistotyönjohtajan mukaan henkilökuntaresurssilla pyritään pitämään ainakin kaupungin keskusta-alue siistinä.

”Kaupungilla on paljon puistoalueita, joissa ei valitettavasti ehditä juurikaan käydä, vaan ulkopuolinen urakoitsija hoitaa nurmialueet ja me teemme vain yleiskatselmuksen näillä alueilla”, Mörsky harmittelee.

Ilkivalta työllistää

Huittisten kaupungilla on ollut tänä kesänä muutamia pieniä pihaprojekteja, jotka ovat verottaneet jonkin verran muiden alueiden hoitoa.

”Joudumme miettimään tarkasti, mitkä alueet ovat hoidon kannalta ensisijaisia. Myös sääolosuhteet vaikuttavat töihin olennaisesti”, Mörsky sanoo.

Lisätöitä ovat aiheuttaneet myös Huittisissa olleet erilaiset tapahtumat sekä eri puolilla kaupunkia havaittu ilkivalta.

”Kaiken kaikkiaan uskon kaupungin yleisilmeen olevan kuitenkin suhteellisen siisti, siitä kiitos kuntalaisille sekä kaupungin puisto- ja kunnossapitotyöntekijöille.”