Pitkä odotus palkitaan – Huittisissa voi testata toimistohotellissa työskentelyä maksutta vuoden loppuun asti

Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo ja Seutukaupunkirekry-hanketta vetävä Taina Järä valmistelevat etätyöpistettä valmiiksi.

Huittisiin avautuu ensi maanantaina paljon odotettu etätyöpiste.
Etätöiden tekeminen lisääntyi merkittävästi varsinkin korona-aikana ja työkulttuurin muutos, jossa töitä voidaan tehdä yhä enemmän muualla kuin työpaikoilla, on tullut jäädäkseen.

Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo tietää, että etätyöpistettä tai niin sanottua toimistohotellia on Huittisiinkin kaivattu jo pitkään.

”Muutama vuosi sitten teimme yrittäjille kyselyn, jossa nousi selvästi esiin tarve sellaiselle työpisteelle, jossa voisi käydä satunnaisesti tekemässä töitä”, hän kertoo.

Huittisissa on toki toimistoja, joita voi vuokrata pidempiaikaiseen käyttöön, mutta lyhytaikaisesti työpistettä kaipaavat ovat joutuneet työskentelemään kotona tai esimerkiksi kahviloissa.

”Aina työn tekeminen kotona ei kuitenkaan onnistu. On pieniä lapsia tai muuta hälyä, jollekin keskittyminen onnistuu paremmin muualla kuin kotona. Sellaisissa tapauksissa muutamaksi tunniksi vuokrattava työpöytä on enemmän kuin tarpeen”, Peippo sanoo.

Huittislaisten yrittäjien ja työntekijöiden lisäksi etätyöpistettä voivat tarvita Huittisten ohi kulkevat tai opiskelijat.

Hanke mahdollistaa maksuttoman kokeilun

Etätyöpisteeksi sopiva tila löytyi Sami ja Outi Nurmilaakson omistamasta Huittisten vanhasta kaupungintalosta. Nurmilaaksot remontoivat vanhan puurakennuksen toimisto- ja asumiskäyttöön ja nyt yksi rakennuksen toimistotiloista on varattu etätyöpistekokeiluun.

”Seutukaupunkien Ketterää Osaamista -hanke mahdollisti sellaisen, että kaupungit saattoivat hakea erilaisia pilottijuttuja ja minulle tuli heti mieleen, että tämä on loistava mahdollisuus kokeilla konkreettisesti, mikä etätyöpisteen todellinen tarve Huittisissa on”, Peippo kertoo.

”Kaiken lisäksi hankkeen ansiosta kokeilu on nyt täysin maksuton, mikä mahdollistaa etätyöpistekokeilun kaikille kiinnostuneille”, elinvoimajohtaja jatkaa.

Peipon mukaan aiemmin etätyöpistettä ovat kaivanneet esimerkiksi osa-aikaiset yrittäjät, joilla olisi satunnaista käyttöä työpisteelle.

”Uskon, että käyttäjäkunta tulee koostumaan pääasiassa paikallisista ihmisistä, jotka asuvat täällä ja työskentelevät muualle”, Peippo veikkaa.

Kokeilu jatkuu syyskuusta vuoden loppuun

Vanhan kaupungintalon toisessa kerroksessa oleva, kolmen työpisteen tila on avoinna viikon jokaisena päivänä aamuseitsemästä iltaseitsemään.

Työhuoneessa on kolme työpöytää ja langaton verkko, joten työskentelevän henkilön tarvitsee parhaassa tapauksessa ottaa mukaansa vain oma tietokoneensa.

”Etätyöpiste voi tarjota esimerkiksi yksinyrittäjälle myös hyvän mahdollisuuden yhteisöllisyyteen, sillä avoimessa keittiössä voi keittää kahvit, eikä mikään estä vaihtamasta ajatuksia myös työpisteillä”, Peippo sanoo.

Työpisteiden ajanvaraus onnistuu netin kautta MyHuittinen-sivustolta ja ajanvarauslinkin on tarkoitus toimia tämän viikon loppuun mennessä.

”Tarkoitus ei ole se, että kukaan varaa työpöytää käyttöönsä koko ajaksi, vaan että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan kokeiluun”, Peippo toteaa.

Etätyöpistekokeilu päättyy vuoden loppuun ja tämän jälkeen kaupunki toivoo toiminnan jatkuvan yrittäjävetoisesti.

”Keräämme käyttäjiltä kokemuksia ja on todella mielenkiintoista päästä näkemään, miten etätyöpiste nyt vuosien odotuksen jälkeen otetaan vastaan”, Peippo sanoo.

Etätyöpisteen avoimet ovet ja avajaiset maanantaina 5.9.2022 kello 16-18. Risto Rytin katu 33 (B-rappu, 2. kerros).