Kiikassa parannetaan tulvasuojelua kastumisvaarassa olevilla kiinteistöillä

Kokemäenjoki, Kiikka
Kokemäenjokea Kiikassa.

Sastamalassa Kiikan alue on tulvasuojelun kannalta kriittinen kohde. Kastumisvaarassa olevien kiinteistöjen suojausta parannetaan.

Tyrvään voimalaitoksen maksimijuoksutuksella vesi nousee hyvin lähelle alavalla maalla olevien rakennusten perustuksia. Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta on nähtävissä vesiolojen muutos. Se lisää entisestään tarvetta poikkeustilanteissa kasvattaa juoksutusta Kokemäenjoella. Tällainen hyvin uhkaava tilanne oli syntymässä viime vuonna loppusyksystä. Tuolloin ajankohtaan nähden aikaisin alkaneet pakkaset pelastivat tilanteen.

Hankkeen esiselvitysvaihe on jo käynnissä. Se kohdistuu kuudelle kiinteistölle. Kaupunki on tiedottanut omistajia ja tehnyt mittauksia.

Tarkoituksena on teettää suunnitelmat ja toteuttaa tulvasuojelutoimenpiteet sellaisille kiinteistöille, joita uhkaa kastuminen, mikäli vesi nousee liian korkeaksi.

Vaikutus ulottuu kolmeen maakuntaan

Kiikan alueen merkitystä luonnehditaan jopa ratkaisevaksi Kokemäenjoen laajan vesistöalueen tulvariskien hallinnan näkökulmasta. Vaikutus kohdistuu kolmeen maakuntaan. Toimenpiteiden valmistuttua vettä pystytään juoksuttamaan nykyistä enemmän.

Suunnittelu ja rakentaminen ajoittuu kahdelle seuraavalle vuodelle.

Jätä kommentti