Tuottajat ja kuluttajat kohtasivat lähiruokatapahtumassa Sastamalassa

Sadonkorjuutapahtuma osoitti, että lähellä tuotetut raaka-aineet kiinnostavat. Kuva: Laura Haavisto.

Lähiruoan tuottajat sekä puhtaista lähellä tuotetuista raaka-aineista kiinnostuneet kuluttajat kohtasivat tänään lauantaina toisensa Vammalan Seurahuoneen sisäpihalla. Kolmatta kertaa järjestetty Sadonkorjuutapahtuma osoitti sen, että Sastamalasta ja lähialueilta löytyy vaikka mitä herkkuja. Tapahtuman järjestelyissä mukana olleet Kestikievari Liekorannan Saila Valkeaniemi ja Seurahuoneen Mikko Mäkelä toivoivat ennakkoon, että tapahtuman avulla saataisiin murrettua ihmisiin juurtuneita käsityksiä lähiruoan kalleudesta ja vaikeasta saatavuudesta.

Tilaisuudessa kuultiin myös alan asiantuntijoita. Ensimmäisen suomenkielisen Slow Food -tietokirjan kirjoittanut Marjo Uusikylä sekä kautta aikain ensimmäisellä Vuoden lähiruokateko -palkinnolla keväällä palkittu Armas-perheen keittiömestari ja yrittäjä Heikki Ahopelto luennoivat aiheesta. Ahopelto kiitteli Sastamalan tapahtumaa ja muistutti, että vain sen kaltaisia tilaisuuksia järjestämällä tuottajat ja asiakkaat löytävät toisensa. “Meillä on vielä tekemistä siinä, että lähiruoka päätyisi arkenakin ruokapöytiimme.”

Lisää lähiruokatunnelmia syyskuun ensimmäisessä Alueviestissä.

Leipomo Rosetin leipä teki kauppansa. Kuva: Laura Haavisto.
Myös Liekorannan lähiruokapuoti esitteli antimiaan. Kuva: Laura Haavisto.
Kantolopen tilan auringonkukat hehkuivat loppukesän valossa. Kuva: Laura Haavisto.

 

  • Nimetön

    Varmasti hieno homma tuollainen lähiruoka tapahtuma. Suomalaisten kannattaa muutenkin pitää kynsin, hampain kiinni omasta ruuantuotannosta. Siten voimme turvata elomme ihanuuden ja päivien kimalluksen. Myös pienviljelijä kuuluu suomalaiseen maisemaan, kuin kataja kivikkoiseen mäenrinteeseen.

Kommentointi ei ole käytössä.