Uusi-Pihkon tilalla Punkalaitumella on kasvatettu broilereita jo 40 vuotta. Mutta näin meneviä kananpoikia Petri Tiukka ei ollut tavannut ennen kuin vaihtoi tavalliset kananpojat luomuun. Muutoksen syyksi hän sanoo kokeilunhalun.
Melkoinen edelläkävijä Tiukka onkin, sillä hänen tilansa on ensimmäinen Suomessa, jolla on aloitettu järjestelmällinen luomubroiler-lihan tuotanto. Tätä ennen maassamme on tuotettu luomukananpoikaa vain koe-eriä. Munat tuodaan Tanskasta, haudotaan Huittisissa ja untuvikot kasvatetaan kolmella tilalla, Uusi-Pihkon lisäksi kasvattajaringissä ovat mukana tilat Loimaalta ja Seinäjoelta. Teurastamo sijaitsee Köyliössä.
Isäntä sanoo kohtalonsa olevan kuluttajien käsissä. “Paljon luomusta puhutaan, mutta lopulliset ostopäätökset tehdään vasta kaupassa, ja hinta on korkeista tuotantokustannuksista johtuen kova. “
Lue Uusi-Pihkon tilan vekkuleista kananpojista Alueviestistä 17.9.









