Satonen ja Andersson museoon – mutta vain muotokuvina

Arto Satosen muotokuvan on tehnyt taiteilija Timo T. Ingman.

Taiteilija Ritva Luukkanen on tehnyt Jari Anderssonin muotokuvan.

Ennen Sastamalan syntymistä Vammalan kaupunginvaltuuston viimeisinä puheenjohtajina vaikuttaneet Arto Satonen ja Jari Andersson ovat nyt museotavaraa – mutta vain muotokuvina.
”Teitä odottaa siellä kuusitoista muuta”, muotokuvien paljastuspuheen pitänyt Sastamalan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto totesi Sastamalan seudun Museon kokoelmasta.
Satosen muotokuvan on tehnyt taiteilija Timo T. Ingman ja Anderssonin muotokuvan taiteilija Ritva Luukkanen. Teokset paljastettiin juhlallisin menoin Sylvään koulun auditoriossa kaupunginvaltuuston kokouksen edellä keskiviikkoiltana.
Airueina toimivat nuorisovaltuutetut Ronja Kukko, Hemmo Uotila, Noora Nieminen ja Aleksi Sandroos.

21 vastausta artikkeliin “Satonen ja Andersson museoon – mutta vain muotokuvina”

 1. Nimetön

  siis… joku… Pyhimys? onko…joku… tuotanoin… korottanut itsensä… vai miten tuota pitäisi tulkita?

  tuota, ehkä ne halvat valokuvasuurennokset kuitenkin…

 2. Nimetön

  on kyllä harkintakyky pettänyt pahasti. anderssonin kuvasta tule ikoni mieleen. aika mautonta. taiteilija varmasti tehnyt hienon maalauksen…mutta mutta…yliampuvaa.

   • Punkku

    älkääs ny. on hän aikamoinen ihmeidentekijä, jos vammalaan tulee vihdoin uimahalli 🙂 tarvitaan siihen tietysti muitakin rohkeita päätöntekijöitä, mutta andersson sen hallin perään on viime aikoina huudellut. pisteitä myös Selinille, Kaajalle ja Asikaiselle

   • Brenkku

    Tulee muistaa että teokset jäävät jälkeemme ja niitä arvioidaan myös sadan vuoden päässä meistä – kavvempanakin. Jari XVIII on oikeesti kahdeksastoista puhheenjohtajamaalaus ja hänen aikansa kytkeytyy Pyhän Olavin kirkon uuteen nousuun taiteineen sekä Tyrvään pitäjäsä muutenkin kaikkeen tähän symboolijuttuun herrahakkaraisineen/tatuineenpatuineen. Toi on taidetta. Hianoa Luukkanen! Bravo!

   • Nimetön

    Mitäs ihmeen tekemistä Anderssonilla on Pyhän Olavin kanssa? Käsittääkseni sen pelastivat ihan muut talkoomiehet jotka tuskin edes haluaisivat itsestään tuollaista Pyhimyskuvaa!

    Onko hällä tosiaan Raamattu kädessä?
    Onko pään ympäryksen todellakin tarkoitus näyttää sädekehältä?

   • ajan henki

    ei mitään väliä kuka tossa teoksessa on, se kuvaa aikaa tyrväällä, aatelkaa vuotta 2312, sillon mietitään mikä toi juttu oikein on, miksi toi kaveri on kuvattu noin, joku voi yhdistää aikaan jolloin periluterilaiset rupesivat puhumaan pyhästä olavista ja pyhästä mariasta, meitin vanhoista kirkoista, andersson antoi kasvonsa ja olemuksensa ajallemme luukkasen kuvataiteen kautta, toi on sirpale ajastamme

   • Nimetön

    Hallin puolesta puhuminen on Anderssonnilta pelkkää populismia. Hakee pisteitä itselleen tietäen hyvin ettei halliin ole kaupungin taloudellisessa tilanteessa varaa. Viime vuonna Sastamalan velka lisääntyi 5 miljoonaa euroa ja kaikki velat jaettuna per nenä on jo melkein 2600€ ! Kriisikunnan velkarajahan sanotaan olevan 2000€ / nenä mutta Sastamalan veloistaan isoa osaa koitetaan piilotella konsernien taakse -mutta eivät ne piilottamisella mihinkään häviä!

   • Nimetön

    Populismia Anderssonilta tai ei, vaikka en tunne häntä yhtään tippaa, tässä asiassa seison hänen vakaasti hänen takanaan. Palloiluhalli on ihan OK ja varamsti puolustaa paikkansa nuorison aktivoinnissa muualle kuin kadulle ja kaupunkikuvan rakentamisessa edustusjoukkueemme saatua kunnon tilat jne. Me tarvitsemme kuitenkin laajempaa ikähaitaria palvelevan liikuntapaikan. Lisäksi uimahallia voivat käyttää hyvin monen kuntoiset ihmiset, myös vammaiset, joiden liikkuminen on muuten erittäin hankalaa. Jos hallin kustannuksia lasketaan, on laskettava myös terveysvaikutuksia miinus-puolelle. Puhumattakaan ihmisten hyvinvoinnista, virkeydestä, vireydestä ja terveyden ylläpidosta.

 3. Nimetön

  Täytyy sanoa että nyt kyllä Satonen vie tässä voiton vaatimattomuudellaan.

  • Nimetön

   Joskus pisteitä Satosellekin, eikä edes yhtään harmita myöntää sitä hänelle tässä tapauksessa.

 4. Nimetön

  Taide, joka herättää keskustelua ja kirvoittaa tulkintoja elää ja puhuttaa vielä jälkipolviakin. Rohkea veto Luukkanen!

  • Nimetön

   Tämä on kyllä täydellinen tilaustyö, erittäin selkeästi kohde on halunnut itsestään tällaisen kuvan seinälleen. Siis näitähän tehtiin kahdet, molemmat saivat omat taulunsa kaupungin piikkiin. Tämä kuva kyllä kertoo erittäin paljon henkilön ominaisuuksista!

   • Nimetön

    Onko tietoa, mitä tää lysti tuli kaupungille maksamaan???

 5. Nimetön

  Anderssonin tuntevat tietävät kyllä mistä tässä on kyse…

 6. Nimetön

  Sastamalan oma Ludvig XIV. Pahaa pelkään, että taiteilija teki mitä tilattiin: sopii aurinkokuninkaamme tyyliin.

 7. Nimetön

  Siinä on tosiaan säteet piirretty päästä… Voi jessus!