Andersson Kemiran ratkaisusta: ”Uusi uimahalli tarvitaan”

Kemiran perjantaina Sastamalan kaupungille antama ilmoitus Keikyän uimahallin sulkemisesta jo ensi kesänä vahvistaa ainakin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jari Anderssonin henkilökohtaista kantaa tarpeesta rakentaa uusi uimahalli Sastamalaan.
Andersson esitti pari viikkoa sitten kaupunginhallituksessa, että kaupunki selvittäisi erilaiset rahoitusvaihtoehdot uimahallin rakentamiseksi tulevalla valtuustokaudella. Kaupunginhallituksen kolmestatoista jäsenestä Andersson sai esitykselleen tukea kolmelta muulta jäseneltä.
”Vaikka tilanne vahvistaa uuden hallin rakentamisedellytyksiä, tässä hallituskoalitiossa (kokoonpanossa) asian eteneminen ei ole mahdollista, kun ei ole halua selvittää eri rahoitusvaihtoehtojakaan”, hän toteaa.
Andersson itse nostaa esiin rahoitusleasing-mahdollisuuden uimahallin rakentamisessa.
”Se voidaan maksaa pidemmällä aikaa takaisin ja rahaa riittää muihin investointeihin. Esimerkiksi Tampereen kaupunki on käyttänyt rahoitusleasing-vaihtoehtoa 45 miljoonaa euroa maksavaan Vuoreksen koulutuskeskukseen.”
Kiikan uimahallin käyttö tulee varmasti nyt lisääntymään, mutta liikuntaesteisille se ei ole mikään vaihtoehto. Alakerrassa sijaitseviin hallitiloihin vievät ahtaat kierreportaat.
”Lisäksi omakohtainen kokemukseni on, että Kiikan uimahalli on täynnä jo viidestätoista ihmisestä. Uiminen on hankalaa.”

Yhtiö ei investoi korjaukseen

Keikyän uimahallin omistavan Kemiran mukaan uimahallin nykyinen kunto ei vastaa tämän päivän käyttötarkoitusta. Käytön jatkaminen edellyttäisi korjauksia ja investointeja. Kemira on vuosittain osallistunut merkittävällä summalla uimahallin kunnossapitoon sekä energia- ja sähkökuluihin.
”Uimahallin omistaminen ja ylläpito ei kuitenkaan ole yhtiön liiketoimintaa, eikä yhtiö investoi uimahallin korjaukseen”, yhtiö toteaa tiedotteessaan.
Kemira on selvittänyt mahdollisuutta uimahallin ja samalla alueella sijaitsevan palloiluhallin myymiseen tai hallintaoikeuden luovuttamiseen ulkopuoliselle taholle. Maanomistaja eli Nokia Oyj ei toistaiseksi ole hyväksynyt Kemiran ehdotusta, että hallien osalta lohkottaisiin maa-alue, jonka Nokia myisi tai vuokraisi hallien mahdolliselle ostajalle. Kemira jatkaa neuvotteluja Nokian kanssa. Palloiluhallin toiminta jatkuu entisellään.

9 vastausta artikkeliin “Andersson Kemiran ratkaisusta: ”Uusi uimahalli tarvitaan””

  • Nimetön

   Selvähän se on, ettei entisen Vammalan ulkopuolella olevaan halliin tehdä mitään investointeja kuin pakosta. Anderssonkin esittää uutta hallia, kun Kiikkaan pitäisi tehdä hissi liikuntaesteisten kulun vuoksi. Hänhän on itse tunnetusti liikkuva mies. Nyt on pakko tehdä hissi, kun julkisiin palvelutiloihin pitää olla kaikille esteetön pääsy. Olisi kannattanut harkita kaksi kertaa ennenkuin kaupunki lähti takaamaan vaneritehdasta ja otti maksettavakseen kilpailua vääristävää yritystukea toista miljoonaa euroa tuosta vain. Ruovedellähän saman vanerifirman kunnan tukipäätös kumottiin hallinto-oikeudessa ja kunta pääsi vastuustaan. Olisikohan sopiva aika näin kuntavaalien alla tutkia, onko maksetun takausvastuun päätöksen valmistelu ollut säännösten mukaista, Anderssonin esittämänä yhtenä uuden uimahallin rahoitusselvityksenä.

  • Hyvä Anderson!!

   Hyvä! Kerrankin asiaa ja mielipide josta olisi kaikille hyötyä eli uusi hallli Sastamalan keskustaan koska vanhoihin ei kannata enää uhrata yhtään .Toivottavasti asian ajaminen myös kestää loppuun asti ja saa vihdoin jukurit vastustajat järkiinsä.

   Kaikkea turhaa on nyt tarpeeksi rahoitettu ja meidän muidenkin veronmaksajien mielipiteitä on kuunneltava jotta mekin saisimme edes yhdestä laitoksesta nauttia.
   Uusi ja nykyaikainen uimahalli tänne ilman suuria hyppytorneja.

 1. Artsi

  Halliin remontti ja kunnan omistukseen, satakertaa halvempi kuin uusi

  • Hyvä Anderson!!

   Halvempi ja halvempi. Miksi satsata syrjässä oleviin pieniin halleihin enää euroakaan. Kyllä Sastamalalla rahaa on ollut törsätä päättömiinkin laitoksiin ja niiden ylläpitoon ja yksityisten firmojen takuisiinkin….
   Kun saataisiin kunnon halli niin käyttäjämäärä lisääntyy monin kertaisesti.
   Vanhat hallit ovat aikansa eläneet ja epäkäytännöllisiä.
   Uusi halli on taatusti toivotuin asia hyvien kauppojen lisäksi mitä tänne toivotaan.

 2. Kiikkialainen

  Uus halli vaan kunhan kyselään ensin veronmaksajilta kuin moni käyttää, en ole tarvinnut kumpaakaan hallia kolmeenkymmeneen vuoteen, silti käyn kesät talvet uimas. Sais ees noi tiet kuntoon täällä eliittikaupunkinosassa,( lainaus yhelt insinöörilt ja niitä on kait enemmänkin tääl)

 3. Tibi kirjoitti

  Ei Sastamala tarvitse lisää uimahalleja. Ellivuori saattaa tehdä kylpylä-hotellin.

  • Voi äly

   Mitäköhän hyötyä olisi vielä sivummalla olevasta laitoksesta jossa ei kyllä tulisi käytyä.
   Onhan niitä kylpylöitä jo ennestään sen kun menet vaan.
   On ihan eri asia jos tänne Sastamalaan saataisiin kunnon halli niin sille olisi käyttöäkin!!!
   Vanhat hallit kiinni ja uusi tilalle KESKUSTAAN.