Heimo toteutti haaveensa, talo lämpiää nyt tuulivoimalla

Tuulivoimaa tontilleen rakentanut Heimo Ojala ja voimalasäätimen toimittaneen FinnProp Oy:n pääsuunnittelija Matti Metsähonkala esittelevät tuulivoimalan tekniikkaa kansanedustaja Arto Satoselle Stormissa.

Sastamalan Stormissa asuu pitkäaikaisen haaveensa toteuttanut mies. Hän on Heimo Ojala, tuulivoimalla pirttinsä tästä syksystä alkaen lämmittävä omakotiasuja.
”Nuoresta saakka tuulivoima on kiinnostanut minua. Pappani jo aikoinaan rakensi tuulimyllyn, ja minullakin tässä sellainen pyöri viisitoista vuotta, kunnes sen akseli narahti poikki.”
Ojalan uusi tuulimylly ei kuitenkaan ole enää pelkkä pihan erikoisuus vaan todellinen hyötylaitos, joka viiden kilowatin tehollaan leipoo sähköä ja lämmittää 175 neliön suuruisen talon.
”Jos tähän lähtee, pitää olla intoa. Mitään ei tapahdu yhtäkkiä.”
Ojala laskee tuulivoimalan maksavan itsensä takaisin kuudessa vuodessa. Hän arvioi rakennuskustannusten asettuvan haarukkaan 15 000-20 000 euroa. Hintalappuun on vaikea laittaa tarkkaa summaa, koska Heimon tapauksessa oman työn osuus on merkittävä.
Lue aiheesta enemmän Alueviestistä 24.10.

Varsinainen tuulivoimala on 490 kilon painoinen laite, joka sijaitsee mastossa 20 metrin korkeudessa. Siipien kärkiväli on kuusi metriä.