Viljakäärme pelästytti vanhustentalon asukkaat

Sastamalan Kiikassa, Kontin vanhustentalon nurmikolla luikerrellut viljakäärme pelästytti talon asukkaat perjantaina. Hätiin kutsuttiin palomiehiä, jotka saivat epämieluisan vieraan viedyksi pois paikalta. ”Käärme oli luikerrellut ruusupusikkoon, josta eräs neuvokas palomies sai sen kiinni hansikoiduin käsin”, talon asukas kertoo. ”Mahtoiko kyseessä olla karannut yksilö, vai halusiko joku  eroon lemmikistään”, asukas pohtii.

Käärme on toimitettu Kiikoisten löytöeläinpalveluun, josta omistaja voi sitä kysellä.

Viljakäärme on kuristajakäärme, eli sillä ei ole myrkkyhampaita. Kyseinen laji on yleisin lemmikkinä pidettävistä käärmeistä.

Ylipalomies Tommi Valkama sai lopulta epämieluisan vierailijan kiinni.

 

 

 

 • Nimetön

  Voi jumaliste. Joku hulttio on päästänyt tuollaisen käärmeen ulos ihmisiä pelottelemaan. Ja vielä pelastuslaitosta oikein vaivattiin. Ei muuta, kuin nirri pois. Iso lapio kouraan ja pläiskis. Sen jälkeen variksille lounaaksi. Jotain omituista on niissä ihmisissä, jotka tämän tyyppisiä ns. lemmikeitä hankkivat.

  • Mirja Paunu

   Jos se on löytöeläintalossa vielä,olisi koti tarjolla hylätylle matelijalle.Minä olen se omituinen,joka sen ottaa jos se vielä siellä on.Ihmettelen jos joltain on viljis hukassa eikä kysele perään.

 • Pluu

  Omituinen sitten mahtaa meidän perhe olla kolmen kuningaspytonin ja 2 viljakäärmeen kera. Vanhin lapseni on allerginen koirille ja kissoille joten karvaisia lemmikeitä meidän talouteen ei voi tulla. Jotain kuitenkin lemmikkeinä haluamme pitää ja koko perheen yhteisestä päätöksestä olemme hankkineet käärmeitä jotka ovat kivoja katselulemmikkejä.
  Viikottaisen lemmikin hyvinvoinnin tarkistuksen yhteydessä lapset (4v. ja 8v.) sitten saavat pidellä lemmikkikäärmeitä sylissä ja vahtia käärmettä sillävälin kun äiti siivoaa terraariot. Myrkyttömät käärmeet ovat mielestäni loistava valinta kiireisen perheen arkeen! Kunhan vain päästään ensin turhasta ja pelokkaasta ennakkoasenteesta.

  On edesvastuutonta opettaa lapsia ja muita aikuisia ihmisiä pelkäämään jotain sellaista josta ei ole viitsitty hakea kunnollista faktatietoa!

  • Peipponen

   Kyllä, olette todella omituisia lemmikkeinenne,… kivoja…??? Oksettavan, inhottavia. Pienten lasten perheessä käärmeitä, sairasta. ! Toivon ettei tule minun tontilleni. Pääseevät aivan varmasti hengestään.

 • Nimetön

  Olet omituinen. Ei mahdu minun eikä monen muunkaan kaaliin. Pidä nyt kuitenkin ne luikertelijat kurissa, etteivät pelottele naapureita tai jonkun vanhustentalon asukkaita. ”Lemmikkisi” voi päästä siinä tapauksessa hengestään – eivät kaikki soittele pelastuslaitokselle. Ei tässä faktatiedon puutteesta tai pelkäämisestä ole kysymys. Minäkään vaan en siedä sitä, jos ”lemmikkisi” ilmestyy portailleni.

 • Pluu

  Viestistäsi saa käsityksen että minulta käärme olisi joskus karannut, eipä ole.

  Tulitko ajatelleeksi että miltä mahtaa omistajasta tuntua kun se rakas ja usein myös kalliskin lemmikki tapetaan ihan vain sen takia kun se tappajan mielestä oli ruma ja yököttävä?

  Kunnioitetaan toisten ”omaisuutta” ja pidetään omista huoli!

 • Nimetön

  Jos allergian takia ei voi ottaa karvaista lemmikkiä, niin lapsille voisi hankkia vaikka kilpikonnan, pienen liskon tai ehkä afrikkalaisen kesysiilin. Ison käärmeen pitäminen terraariossa on eläinrääkkäystä ja väittäisin sen olevan myös jonkinmoinen riski perheen pienille lapsille. Todella outo valinta kotieläimeksi. Aina niitä välillä tuntuu karkailevan. En minäkään halua semmoista pihanurmikolleni ja tuskin myöskään soitan ko. tilanteessa palokunnalle.

 • Nimetön

  Jotkut rikolliset varsinkin ulkomailla pitävät ”lemmikkinä” taistelukoiria (tappajakoiria) omana turvanaan ja tehdäkseen vaikutuksen kanssarikollisiin. Isoja käärmeitä kotonaan pitävät taitavat olla henkisesti samanlaista porukkaa. Sääli lapsia…….

 • Pluu

  Verrannollinen jonkun söpöön pikku puudelinassukkaan.. voisi hyvin näyttää jonkun mielestä vesikauhuselta demonikoiralta joka pitää laittaa hengiltä.

  Jos hyväksytään se tosiasia että ihmiset ovat erilaisia!

 • Nimetön

  Jos taloni tai mökkini pihaan tulee käärme, nuijin sen hengiltä. Oli se sitten kyy tai jonkun pölkkypään karkuun päässyt ihanan söpö lemmikki. Jotkut muijat näkevät unia käärmeistä, kun ovat vähän tarpeessa. Liittyyköhän se mitenkään tähän asiaan?

 • Katjuli

  Huh, kun ahdasmielisiä ihmisiä!

  ” Ison käärmeen pitäminen terraariossa on eläinrääkkäystä ja väittäisin sen olevan myös jonkinmoinen riski perheen pienille lapsille.”

  Ensinnäkään viljat ja kuningaspytonit eivät ole isoja käärmeitä, toisekseen ovat varsin yleisiä lemmikkeinä helppoutensa kanssa. Vaikka kuristajakäärmeitä ovat, niin ei ne kokonsa puolesta mitään harmia aikaiseksi saa, ja kuten sanoin ne ovat helppoja ja erittäin lepposia tapauksia. Että eipä niissä mitään riskiä ole kenellekään.

  ”Jotkut rikolliset varsinkin ulkomailla pitävät “lemmikkinä” taistelukoiria (tappajakoiria) omana turvanaan ja tehdäkseen vaikutuksen kanssarikollisiin. Isoja käärmeitä kotonaan pitävät taitavat olla henkisesti samanlaista porukkaa. Sääli lapsia…….”

  No huh huh taas! Sääli sinua!

 • Lapioko ratkaisu

  Hmm.. pihassani liikkuu kissa tai pari. Ei niilläkään ole lupaa liikkua toisten pihoilla.
  Et varmaan ole niitä lapiolla nirhaamassa vaikka luontokappaleita nekin ja toisten lemmikkejä.
  Kissat aiheuttavat melkoisesti ongelmia, ulosteet, merkkailut, linnunpesän tyhjennykset ym. ym. Joku käärme voi pelästyttää , muttei tee juuri vahinkoa.
  Koirista en viitsi edes mainita, toivottavasti et käytä lapiota ihmisiin joita saattaa tulla pihaasi.
  Lauantaina tulee illasta televisiosta avara luonto, tempaise sitäkin masiinaa lapiolla niin jopa helpottaa.

 • LoÔk

  ”..lapsille voisi hankkia vaikka kilpikonnan, ..”

  Ja kilpikonnan pitäminen lemmikkinä ei sitten ole eläinrääkkäystä? Varsinkin kun kilpikonnat (esimerkiksi kreikkalaiset) ovat huomattavasti aktiivisempia kuin parimetriset kuningaspyyttonit jotka lähinnä vain syövät ja p’skovat, eivät liikuskele päivässä satoja metrejä. Ja pystyykö lapsi sitoutumaan siihen yhteen ja samaan lemmikkiin seuraavat 50 vuotta…

 • Nimetön

  Kovasti ovat käärmeen omistajat nyt hyökkäävällä päällä. Teillä taitaa olla oikein patoutuneita agressioita. Se nyt on vaan niin, että kovasti te olette vähemmistössä eikä suuri osa ihmisistä halua teidän lemmikkiänne pihaansa. Pitäkää siis ne nyt ainakin visusti vartioituina, etteivät luikertele naapuriin.

 • Nimetön

  Melkein kaikki ihmiset, varsinkin lapset tykkäävät kissoista ja koirista. Ne ovat pehmoisia ja niitä on mukava rapsuttaa. Te muutama käärmeen omistaja vertaatte kisuja ja koiria käärmeisiin. Kyllä on kaukaa haettu ja typerä vertaus. Täytyyhän sitä omaa omituisuuttaan jotenkin muille selitellä.

 • Pluu

  Olen vihdoin tullut järkiini, kiitos siitä kaikille jotka täällä ovat kommenttejaan kirjoittaneet.
  En ymmärrä miten minä olen saattanut ollakkaan niin vastuuton ja asettanut lapseni näin suureen vaaraan hankkimalla käärmeitä kotiini. Olen erittäin kiitollinen kaikille jotka toitte minulle valaistumisen tämän asian tiimoilta. Ensitöikseni tapan käärmeeni ja hankkiudun kaikesta niihin liittyvistä rojuista eroon polttamalla etten vahingossakaan tartuta tätä minun edesvastuutonta käytöstäni toisiin ja samalla aseta muiden lapsia näin suureen vaaraan jossa minun lapseni joutuivat elämään.

  Tämä ahdasmielisten kommenttien ketju on nyt minun osaltani läpikäyty. Kiitos ja kumarrus.

 • Nimetön

  Kyllä sinä Pluu saat omassa kodissasi seisoa vaikka päälläsi ja laulaa Hoosiannaa. Pidät vaan ne elukat siellä visusti lukkojen takana.

 • Pluu

  En todellakaan ollut tosissani aiemmassa kommentissani, yritin olla sarkastinen..

  Harkitsen jopa uuden kuningaspyton jäbän hankkimista kun vielä olisi sellaiselle tilaa 🙂
  Mulla elukat ei ole lukkojen takana vaikka terraarioiden ovet onkin laitettu niin että käärmeet eivät saa niitä auki.

  Naapurien lapset välillä tulevat tuohon meidän ovelle kysymään että saavatko tulla katsomaan käärmeitä. Eihän sellaisesta voi kieltäytyä.
  Lemmikkikäärmeet täällä meilläpäin ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton, olen omille ja pihan lapsille kertonut että meidän käärmeet ovat kilttejä lemmikkejä mutta muut käärmeet luonnossa voivat olla erittäin vaarallisia ja niitä ei saa lähestyä.

 • Nimetön

  Sina Pluu voisit seuraavaksi hankkia krokotiilin ja sarvikuonon poikasen. Ne ovat pienenä ihan mukavia ja naapurin kakarat voivat käydä niitä katsomassa. Voi olla, että ne vähän siitä kasvavat ja karkailevat. Mutta eihän niistä mitään harmia voi olla, kun ne ovat sinun lemmikkejäsi.

 • Nimetön

  Olette te käärmeitä harrastavat omituista sakkia. Vai ei mitään harmia. Kysynpähän nyt vaan, että mitä se yli metrinen viljakäärme teki siellä vanhustentalon pihassa? Ja mistä se oli sinne joutunut? Varmaan oli itse tullut mopolla Afrikasta asti.

  • Tuntematon

   MIKSI se ällöttävä käärme oli vanhustentalon pihassa?????????Et taida tietää että voi olla vanhuksia jonka askeleet ovat jo hidastuneet,eikä hän pääse pakoon myrkyllistä käärmettä!!!!! Äläkä väitä että on vaaraton,sellasta käärmettä EI olekaan,miksi se siellä oli?Kieroutunutta porukkaa luikeroitten pitäjät,muuttusko ääni kellossa kun se puris sua itteensä.Kakarat tervetulleita..haloo..

   • nnnnn

    MISTÄ LÄHTIEN VILJAKÄÄRMEET ON OLLU MYRKYLLISIÄ?? KYSYN VAAN
    hahhaahhaaaaaa (olipas tuo kommenttisi nolo)

 • Nimetön

  Ihminen, joka pitää käärmettä lemmikkinään on ihan varmasti hyvin erikoinen persoona. ! Pystyykö hän ajattelemaan kanssaihmisten pelkoja, tunteita ym. ? Eikö kuitenkin jokin muu lemmikki vaikka marsu tms. (kissa, koira, lammas ; aivan ihania) olisi hellyyden antajana parempi, jos ei sitä hellyyttä muualta saa! Käärme pitää ”säilyttää” suljetussa tilassa niin ettei se pääse ulkopuolisia ihmisiä hätyyttelemään, varsinkaan lapsia, vanhuksia jne. Tuon ns viljakäärmeen omistajalla ei ole mitään puolustelemisen aihetta. Tällä hetkellä esim. kyykäärmeitä on todella paljon, kun olosuhteet tänä kesänä ovat olleet matelijoille suotuisat jne. Maailma ja elämä on muuttunut hyvin kummalliseksi, kun maaseudullakin tarvitaan lemmikiksi Käärme!!!!!!!!!!!!!, voi hyvä ihme. Olisko syytä nyt miettiä vähän tai kysyä jostakin jotakin neuvoa, mikä muu lemmikki auttaisi elämäntilannetta tms.

  • niksu

   Jaa että esim.
   kerrostaloon ”söpö pieni lammas”.
   Arvaa lähteekö siitä karvaa ja kakkaa ja
   sotkua aika lailla! Ehkä se käärmekki sopis
   sullekki siinä tilanteessa vähän paremmin
   ku se lammas!

 • Nimetön

  Kun lapsen ”opettaa” halimaan käärmettä…mitenkähän käy sitten kun luonnossa lapsi törmää kyykäärmeeseen? Eikö olekin niin, että on olemassa mallioppiminen ym. kehityspsykologian opit. Tosiasia silti..kotonaan saa jokainen pitää mitä lemmikkiä tahansa, vaikka hevosta niinkuin Peppi Pitkätossu (siis sisälläkin)! Käärme vaan kuvastaa pelkoa, koska ne ovat inhottavia ja yleensä vaarallisia. Ottakaa nyt joku muu lemmikki?

  • Tosca

   Miksi sitä käärmettä pitäisi opettaa halimaan? Se saa elää omissa oloissa terrassa, ei se kaipaa ihmisen hellyyttelyjä. Eihän akvaariokalojakaan oteta syliin tai pusutella.

 • Pluu

  On mielenkiintosta lukea kommentteja erittäin suppeakatseisilta ihmisiltä. Rakastan kissoja ja koiria mutta me emme voi ottaa niitä lemmikeiksi lapsen allergian takia. Kaneista ja marsuista en ole koskaan pahemmin pitänyt joten ne ovat poislaskettuja jo heti ensikättelyssä. Miten ihmiset eivät voi käsittää niinkin yksinkertaista asiaa että jokainen on erilainen. Tosi asia on se että viljakäärmeet ja kuningaspytonit eivät ole myrkyllisiä!
  Kuinka tyhminä te lapsi oikein pidätte?
  Luuletteko tosiaan että lapset eivät ymmärtämään lemmikin ja luonnossa elävän käärmeen eroa?
  Asiasta olen useamman kerran kysellyt lapsilta ja he tietävät tarkkaan kuinka toimia jos kohtaa luonnossa käärmeen.

  Vielä vuosi sitten en tiennyt käärmeistä mitään ja olin niitä hiukan vastaankin lemmikkitasolla mutta en koskaan inhonnut niitä. Siskoni esitteli minun käärmeisiin ja ihastuin niihin samantien. Käärmeet yleisen tietämyksen mukaan ovat limaisia ja hyökkää ihmisen kimppuun heti nähdessä, näin asia ei todellakaan ole.

  Palatakseni aiheeseen tältä sivupolulta johon kaikki ovat eksyneet: En ymmärrä miten joku voi hylätä lemmikkinsä noin vain (oli se käärme, kissa taikka koira).
  Tietenkin eläimet karkailevat mutta pitäisi kuitenkin tehokkaasti etsiä ja levittää tietoa että lemmikki on karannut jotta se saataisiin turvaan omaan kotiin mahdollisimman nopeasti. Viljakäärmeet eivät selviä suomen luonnossa..

  Nyt poistun tältä sivustolta koska en tunne minkäälaista tarvetta ruveta käännyttämään ihmisiä pitämään käärmeistä, puolustelemaan tekemisiäni taikka kuuntelemaan solvauksia siitä että olen huono ihminen ja äiti sen takia kun altistan lapseni näinkin erikoisen lemmikin läheisyyteen.

 • nnnnn

  Itsellä koira sekä viljakäärme, kuningaspython, ja kuningasboa. sekä taloudessa vilkas vuotias. Mutta vaikka kuinka onkin vilkas koiraa ja kärmeitä hän kunnioittaa ja auttaa niiden hoidossa. Se on aina kohokohta kun aletaan terraarioita siivoamaan kun saa pidellä meidän Eikka-käärmettä. KYLLÄ Käärmeillämme on jopa nimet kuten koirallammekin.

  Älkää siis ihmiset änkyttäkö kun ette asioista mitään tiedä. Sitten kun tiedätte jotain käärmeistä ja niiden omistajista; Sitten saatte avata salaisen arkkunne, siihen saakka leipäläpi kiinni.

  Että rassaa tollanen jeesustelu.

  terveisin: erittäin eläin ystävällinen perhe KÄÄRMEINEEN

 • Nimetön

  Mahtaako kuitenkin olla hieman oikeassa sekin kirjoittaja, joka pitää ”outona”, että käärmeitä pidetään lemmikkeinä. Toki kaikilla saa olla lemmikkinä vaikka mikä eläin, mutta eipä se nyt ihan tavallinen lemmikki ole tuo käärme. Ei kai palstan ja kirjoittamisen tarkoitus ole haukkua ketään, mutta on syytä pitää käärmeet tiukasti sisätiloissa ja huolehtia siitä, etteivät ne pääse ulos tms. eli suoda turvalliset olosuhteet kaikille ihmisille. Lemmikeistä myös koirat saattavat ja ovatkin ”vihasia” ym, joten sijansa saakoon kaikki lemmikit, kunhan niistä pidetään huolta. Jos vielä mietitään tuota käärmeen lemmikkinä pitämistä, niin onhan se kyllä kieltämättä aika erikoista!!! Ja edelleen , kun luin kommenteista lapsen suhtautumista kyykäärmeeseen niin tutkitusti on todettu, että lapsen uteliaisuus ulottuu kyllä jopa kyyn ns. koskettamiseen eli lapsi ei tietyssä kehitysiässä erota kyytä tai rantakäärmettä /viljakäärmettä. Aika mielenkiintoista näkyy olevan tämä keskustelupalsta näin kesäsastamalalaisen näkökulmasta. Hyvää kesää !

 • Järjen ääni

  Moni pelkää koiriakin, ja koirat saavat taatusti paljon enemmän vahinkoa aikaan sekä ihmisille että omaisuudelle kuin kaikki tämän maan matelijat (kesyt ja villit, käärmeet, liskot ym.) yhteensä. Pitäisikö nekin siis kaikki hävittää, kun ihan varmasti ovat jonkun mielestä pelottavia ja inhottaviakin, ja ihan satavarmasti ovat ”vaarallisempia” kuin käärmeet?

  Kai nyt aikuisen ihmisen järki riittää ymmärtämään, ettei pienikokoinen kuristaja (mitä esimerkiksi kuvan viljakäärme on) voi olla millään muotoa vaarallinen edes kissan kokoiselle otukselle, saati lapsille. Hysteeristä pelkoa, millä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

  Kummallista myös miten kuvitellaan, että kaikkien herppiharrastajien käärmeet kuljeskelisivat itsekseen pitkin mantuja naapureita häiritsemässä. Käärmeet ovat terraarioeläimiä, joiden ei todellakaan kuulu itsekseen kuleksia yhtään missään. Jos jostain väärästä paikasta (muualta kuin terraariosta) erikoisen näköinen, selkeästi Suomen luontoon kuulumaton käärme löytyykin, on hyvin todennäköisesti kyseessä vahingossa karkuteille päässyt lemmikki, eikä siis tieten tahtoen vanhuksia järkyttämään päästetty tappaja-peto.

  Toivottavasti en nyt järkytä kauheasti toisinajattelijoita kertomalla, että meillä on täällä sekä kissoja, koiria, käärmeitä että hiiriä ja ne ovat kaikki oikein tärkeitä, rakkaita ja hyvin hoidettuja lemmikkejä koko meidän perheelle, myös lapsille 🙂

 • Ohikulkija

  Ohhos ompas rohkea palomies, noilla varustuksilla kyllä kelpaa kiinni pyydystää viljistä. Josko se ruusupuska kuitenkin oli se vaarallisin tässä johon tuota asukokonaisuutta tarvitaan 😉 Ja mitä lemmikkieläimiin toisten pihoissa tulee. Tässä pihassa lähtee katilta nirri aina kun mahdollista. Koira jos tulee pihaan ilman paikanninta jää pohdittavaksi pistiskös sen myyntiin vai lopettaiskos. Ja jos boa tulis niin siitä sais heti satkun! 🙂 Juu ja jos oikke nätti rotumirri on niin kyllä sellanenkin aina kodin löytää, joten tänne saa päästää vapaaksi lemmikkieläimiänsä!

 • anonyymi

  Mua ärsyttää samalla lailla ne kissat ja koirat mitkä vapaana juoksentelee. Niitä en halua omalle tontille. Lapiota tulee heti.

  • Nimetön

   Minua ei ärsytä. Olen iloinen kaikista mikä pihamaalla liikkuu. Ainoat oikeastaan ovat kännikalat, niistä en tykkää, mutta saavat nekin elää mun puolestani.

 • Nimetön

  Liian usein jään miettimään, miksi syy on eläimen ei sen omistajan? Eli, tarkoitan sitä että kun kissa, koira tai muu lemmikki tulee pihaan, miten ihmeessä eläin voisi tietää ettei niin saa tehdä? Varsinkin nämä vähänkin erikoisemmat lemmikit? Miten käärmeelle kuiskutat että jos vahingossa pääset karkuun, lähtee henki heti! Ymmärtääkö eläin? Eiköhän nuo kulkijat ole ihmisen/omistajan vastuulla? Miksi eläimen pitää vastata ihmisen puolesta, menettäen henkensä? Minulla on kissa, maalla, valjaissa aina. Minulla on koira, kiinni aina. Mutta kun nuo onnettomat pääsevät valitettavasti karkuun joskus. En minä niille ole osannut opettaa, että älä lähde pihasta, sinut tapetaan. Mutta kaikkeni teen etteivät karkaisi ja menettäisi henkeään. Pihassani käy kissoja ja koiria merkkailemassa silloin tällöin, ajan ne pois, nallipyssy säikäyttää, ainakin koirat eikä kissakaan siitä kovin tykkää. Ei ole tullut mieleen ottaa lapiota ja tappaa. Asetan vastuun omistajalle, en eläimelle! Jos vieras koira puree lasta, paikalla lapsen vanhemmat ja koiran omistaja. Koiranko vika? Vai se että koiran omistaja ei vastaa koirastaan ja lapsen vanhemmat eivät välitä varoittaa lastaan…. hieman kärjistetty, mutta kuitenkin….

 • Voi jestas..

  Täällä on ihmetelty, miksi käärmeiden omistajat ovat vastauksissaan niin hyökkääviä..?!! Jos luette uudestaan viestejä(nne), näette, että juurikin matelijoista tietämättömät henkilöt hyökkävät sanoillaan, sanojaan valikoimatta. Tekstit ovat jopa solvaavia, sadistisiakin, kun oikein tarkoin sisältöihin syvennytte.

  Kuvitteletteko te ahdasmieliset ihmiset, että jokainen terraariossa asutettu käärme (tai muu yleistä pelkoa aiheuttava matelija) ryömiskelee alituiseen ihmisten pihoilla ja kotinurkissa? 99,9% kaikista käärmeistä, joita harrastajilla on hoteissaan, pitävät helpoin keinoin käärmeensä visusti terraarioissaan, eikä siinä ole mitään ihmettelemistä tai taivastelemista. Oma Kuningasboani asustelee vain ja ainoastaan terraariossaan, eikä se sieltä tule pääsemään minnekään. Nämä asiat eivät ole tähtitiedettä, vaikka tietämättömät henkilöt koettavat sitää pelkonsa ja inhonsa lietsoamina sellaisena pitää!

  Todellakin, kaikki kuristajakäärmeisiin kuuluvat käärmelajit (joihin tämä pieni viljakäärmekin kuuluu) ovat todellakin myrkyttömiä. Päinvastainen väitös, kuten tuolla eräissä viesteissä näkyi, on juuri edelleenkin sitä tietämättömyyttä. Tietämättömyyden paljous hyvin monissa ihmisissä aiheuttaa jopa huvittuneisuuden ja säälinkin tunteita; noinko huonosti keskivertoihmiset tajuavat perusasioita matelijoista, joita sentään meidänkin kotosuomessa elelee?! Kaikenlaiset typeriltä kuulostavat stereotypiat riehuvat valloillaan juurikin tietämättömyyden vuoksi, enkä käsitä miksi selaista pitäisi puolustella.

  Koiria ja matelijoita on aivan turha verrata toisiinsa, minä en siihen ainakaan alennu. Itselläni on myös koira, jolla on omat tarpeensa ja habituksensa; se siitä. Sitävastoin, arvaamaton tai väärin kasvatettu koira on kuin aikapommi, joka saattaa joskus huonon hetken tullen purra ihmistä tai tehdä vielä jotain ikävämpääkin. Tämä vain on totuus, sillä koirat ovat julkisestikin ihmisten ulottuvilla, niin kodissaan kuin vieraillessaan omistajineen turuilla ja toreilla.

  Se, onko matelijan pitäminen harraste/lemmikkieläimenä outoa, lienee yksi hailee. Jokaisella on oikeus pitää lemmikkejä, kunhan omaa sille tarvittavat resurssit.

Kommentointi ei ole käytössä.