The Coveralls juhlakeikalla perjantaina Kökkö Open Airissa

Äetsäläislähtöinen The Coveralls esiintyy Myllytyvan Kökkö Open Air -tapahtumassa tänä perjantaina, ei lauantaina, kuten painetussa Alueviestissä virheellisesti kerrottiin.

Itseään erilaiseksi coverbändiksi tituleeraava The Coveralls on tullut varhaisteini-ikään. Pyöreitä vuosia juhlitaan tulevana perjantaina Äetsän Myllytuvan Kökkö Open Air -tapahtumassa. Bändin laulaja ja kitaristi Viljo Rantanen uumoilee, ettei tippa silmäkulmassakaan olisi yllätys. “Odotukset ovat innokkaat ja nostalgiset. Mikään muu paikkakunta kuin Äetsä ei olisi missään nimessä tullut kyseeseen juhlakeikan sijainnin suhteen. Vaikka bändi on tamperelaistunut, Äetsä on aina The Coverallsin oikea koti.”

Rantanen on bändin perustaja ja alkuperäisjäsen. Hänen lisäkseen The Coverallsin nykyisessä kokoonpanossa musisoivat Antto Tuomainen (basso, taustalaulu) sekä Joni Oittinen (rummut). Vaikka miehitys on vaihtunut ja soittajilla ollut vuosien varrella muitakin projekteja, ei Coverallsia ole koskaan haudattu. “Kun aloitimme, valmiiksi tunnettuja biisejä soittamalla pääsi ensimmäistä kertaa varsinaisesti villitsemään yleisön. Tämä tunne on kantanut postiivista meininkiä koko rupeaman ajan. Lisäksi pienellä porukalla ollaan tiivis yhteisö; yhtye ei ole mikään bändiprojekti vaan pikemminkin kuin pieni perhe.”

Takana on satoja keikkoja isoista yökerhoista pieniin kuppiloihin. “Yksi valttimme on sähkörummut ja muutenkin kompakti kalusto. Näin ollen sovimme sekä konkreettisesti että äänen puolesta monenlaiseen tilaan aina olohuoneista toreille.” Paras käyntikortti on kuitenkin se, että jokainen keikka hoidetaan hyvin. “Yhtyeessämme toimii mainosti hyväksi havaittu malli: lavalla pitää olla rokkikukko, mutta lavan ulkopuolella kohtelias ja yhteistyökykyinen duunari.”

Myllytupa on ollut vuosien saatossa The Coverallsin jäsenille erityisen rakas keikka- ja ajanviettopaikka, joten juhlakeikan puitteet ja meininki ovat taatusti kohdallaan. “Lavalla nähtäneen myös bändin entisiä jäseniä”, Rantanen paljastaa.

The Coveralls nousee lavalle Kökkö Open Air -tapahtumassa, joka järjestetään tänä perjantaina 30.8. Painetussa lehdessä mainittiin virheellisesti tapahtuman olevan lauantaina. Toimitus pahoittelee virhettä.

Kommentointi ei ole käytössä.