Huittisten ja Sastamalan johtajat avoimia kaikelle yhteistyölle

Viisitoista vuotta satakuntalaisen Huittisten kaupunginjohtajana viihtynyt Jyrki Peltomaa ja runsaat kahdeksan kuukautta pirkanmaalaista Sastamalaa luotsannut Jarkko Malmberg ovat avoimia kaikelle yhteistyölle. Heidän mielestään naapurusten on koko ajan mietittävä järkeviä ratkaisuja, jotka tehostavat ja parantavat kuntalaisille suunnattuja palveluita. Kuntaraja ei saa olla este, eikä edes maakuntaraja.
”Jokaista muutosta on kuitenkin mietittävä tarkoin. Muutosta ei saa tehdä vain muutoksen takia. Päätösten pitää johtaa tuottavuuden ja taloudellisuuden parantumiseen”, miettii Malmberg lähtökohtia.
Peltomaa on samaa mieltä. Hän vielä tähdentää, että perinteisesti Huittinen ja Sastamala ovat jo Vammalan ajoista lähtien tehneet syvää yhteistyötä monilla osa-alueilla.
”Koulutus, Satafood ja terveydenhuolto ovat olleet vahvasti mukana. Minusta hyvälle yhteistyölle ei ole paljonkaan esteitä. Joskus erilaiset rajat ovat hidasteita, mutta eivät välttämättä esteitä. Tarvitaan mielikuvitusta ja uusia avauksia.”

Sekä Malmberg että Peltomaa näyttävät vihreätä valoa etenkin kapeiden osaamisalueiden yhteistyölle. Esimerkiksi he ottavat kaavoituksen, joka vaatii paljon työtä ja uusia ajatuksia. Molemmissa kaupungeissa kaavoitusta tehdään pääosin itse, mutta kiireisissä tilanteissa käytetään konsultteja.
”Joko yhteinen kaavoitusosasto tai avoin tietojen vaihto, voisi helpottaa kaavoitusta molemmissa kaupungeissa. Kun jotakin kaava-asiaa tutkii useampi silmäpari, niin voi syntyä uusia ajatuksia ja niiden myötä uusia kaavoitusratkaisuja”, ajattelee Peltomaa.
Malmberg painottaa erityisosaamisen vaihtoa.
”Molempien kaupunkien kaavoituspuolilla on varmasti erityisosaamista, josta olisi hyötyä koko alueen kannalta. Lisäksi vahva yhteistyö mahdollistaisi ruuhkahuippujen tasaamista, joita nyt puretaan konsulttien avulla.”

Keskinäinen kuntaliitos ei kuitenkaan ole kartalla. Huittinen on suuntautunut Satakuntaan ja Sastamala Pirkanmaahan.

Lue lisää kaupunginjohtajien mietteitä Alueviestistä 16.4.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg (vas.) ja Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa ovat avoimia kaikelle järkevälle yhteistyölle.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg (vas.) ja Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa ovat avoimia kaikelle järkevälle yhteistyölle.

7 vastausta artikkeliin “Huittisten ja Sastamalan johtajat avoimia kaikelle yhteistyölle”

 1. Nimetön

  Olisiko yhteinen lukio yksi vaihtoehto? Niin isolla lukiolla olisi jo mahdollisuudet tarjota paljon vaihtoehtoja.

 2. Nimetön

  ei huitisten kannata ottaa sastamalaa painolastikseen …vois tulla päätöksenteosta liian hankalaa

  • Nimetön

   Et taida osata lukea! Eikös uutisessa juurikin sanota että mitään kuntaliitosta ei oo ees suunniteltu. Kyllä Sastamala on vielä kaupunki Huittisiin verrattuna.

 3. Nimetön

  Sastamala ei halua yhteistyötä. Sastamala haluaa nyt ja aina pelkästään kuntaliitosta.
  Kulisseissa konjakki virtaa.

 4. Nimetön

  Malmbergin aikana ei ole tainnut enää konjakki virrata -onneksi!

 5. Nimetön

  Toivotan onnea yhteistyölle. Hienoa, että uusi Sastamalan kaupunginjohtaja suhtautuu siihen myönteisesti. Edellinen kun oli hieman jarrumiehenä. Koulutusyhteistyötä mm. saatiin kyllä edistettyä hänestä huolimatta. Aluesairaalan kohdalla kaupungin aikaisempi johto ei tehnyt oikein mitään Huittisten suuntaan. Pitäkää säännöllisesti yhteyttä herrat kaupunginjohtajat – siitä on molemmille hyötyä.